Ο Brad Pitt μήνυσε την Angelina Jolie επειδή πούλησε το μερίδιό της στο γαλλικό κτήμα Château Miraval

18.02.2022
Ο Brad Pitt μήνυσε την Angelina Jolie επειδή πούλησε το μερίδιό της στο γαλλικό κτήμα Château Miraval
Ο ηθοποιός την κατηγορεί ότι πούλησε παράνομα το μερίδιό της στη γαλλική περιουσία τους, το Château Miraval.

O Brad Pitt κατέθεσε μήνυση κατά της Angelina Jolie για την πώληση του μεριδίου της στο οινοποιείο που είχαν μαζί. Τα δικαστικά έγγραφα, που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες, αναφέρουν, «Η Jolie ολοκλήρωσε την υποτιθέμενη πώληση εν αγνοία του Pitt, αρνούμενη το δικαίωμα συναίνεσης που του όφειλε και το δικαίωμα πρώτης άρνησης που οφείλει η επιχειρηματική της οντότητα. Πούλησε το μερίδιο της με τη γνώση και την πρόθεση ότι ο Shefler και οι θυγατρικές του θα επιδίωκαν να ελέγξουν την επιχείρηση στην οποία είχε αφιερωθεί ο Pitt και να υπονομεύσουν την επένδυση του Pitt στη Miraval».

Julia Fox για το τέλος της σχέσης της με τον Kanye West: «Δεν ήμουν ερωτευμένη! Δεν είμαι 12 χρονών!»

Το κτήμα Miraval βρίσκεται στο χωριό Correns στην περιοχή Provence-Alpes-Côte d'Azur στη νοτιοανατολική Γαλλία. Η έπαυλη των 35 δωματίων περιβάλλεται από καταπράσινους κήπους με σιντριβάνια, υδραγωγεία, μια λίμνη, ένα παρεκκλήσι και έναν αμπελώνα στον οποίο ο Pitt λέει ότι έχει επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Η 46χρονη και ο 58χρονος αγόρασαν το κτήμα το 2008 για 28,4 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό να μεγαλώσουν τα παιδιά τους εκεί και να δημιουργήσουν μια οικογενειακή επιχείρηση κρασιού. Το ζευγάρι παντρεύτηκε εκεί το 2014, ενώ χώρισε το 2019. Και ενώ το ακατάστατο διαζύγιό τους έχει οριστικοποιηθεί, το ζευγάρι εξακολουθεί να εμπλέκεται σε δικαστικούς αγώνες για την επιμέλεια των παιδιών και τα σημαντικά περιουσιακά τους στοιχεία. Ο Pitt ανέπτυξε τον αμπελώνα στο Miraval σε μια επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς ροζέ κρασιού στον κόσμο. Ωστόσο, τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν ότι, μέχρι το 2013, «η Jolie σταμάτησε να συνεισφέρει εντελώς» για τις ανακαινίσεις, ενώ ο Pitt «συνέχισε να επενδύει εκατομμύρια δολάρια, χρηματοδοτώντας περίπου το 70 τοις εκατό της επένδυσης του ζευγαριού στο Miraval».

Η Linda Evangelista μοιράζεται τις πρώτες φωτογραφίες της παραμόρφωσης της

Τον Ιανουάριο του 2021, «η Jolie ενημέρωσε τον Pitt γραπτώς ότι είχε λάβει μια «οδυνηρή απόφαση, με βαριά καρδιά»», αναφέρει η αγωγή. «Η Jolie εξήγησε ότι είχε αγοράσει το Miraval με τον Pitt «ως οικογενειακή επιχείρηση» και ως το μέρος που πίστευε ότι «θα γερνούσαν» μαζί. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούσε πλέον να διατηρήσει καμία ιδιοκτησιακή θέση σε μια επιχείρηση με βάση το αλκοόλ, δεδομένων των προσωπικών της αντιρρήσεων».

Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2021, το τμήμα κρασιού του Ομίλου Stoli, Tenute del Mondo, ανακοίνωσε ότι αγόρασε το μερίδιο 50% της Jolie στο κτήμα και τα κρασιά που παράγει. Η επιχείρηση ελέγχεται από τον Ρώσο επιχειρηματία Shefler.

Η πώληση ήταν έκπληξη για τον Pitt, ο οποίος τώρα ισχυρίζεται ότι στερείται τη χρήση του κάστρου ως ιδιωτικής κατοικίας και δεν μπορεί πλέον να επιβλέπει την εταιρεία στην οποία βοήθησε να δημιουργηθεί και στην οποία επένδυσε εκατομμύρια δολάρια. Η αγωγή προσθέτει: «Η Jolie επιδιώκει να ανακτήσει τα απροσδόκητα κέρδη για τον εαυτό της, προκαλώντας άδικο κακό στον Pitt. Η Jolie εδώ και πολύ καιρό σταμάτησε να συνεισφέρει στο Miraval - ενώ ο Pitt έριχνε χρήματα και ιδρώτα στην επιχείρηση κρασιού. Η Jolie επιδιώκει να αρπάξει τα κέρδη που δεν έχει κερδίσει και να επιστρέψει σε μια επένδυση που δεν έκανε. Η υποτιθέμενη πώληση στερεί από τον Pitt το δικαίωμά του να απολαμβάνει το ιδιωτικό του σπίτι και να επιβλέπει την επιχείρηση που ανέπτυξε από την αρχή».

Και ενώ η επένδυση και η δουλειά του Pitt για την ανάπτυξη του κρασιού Miraval σημαίνει ότι το ακίνητο αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, «η επιτυχία του Miraval και η σχετική άνοδος στην αξία έδωσαν στην Jolie την ευκαιρία να επωφεληθεί από την επιτυχία του Pitt και να εξαργυρώσει, χωρίς ποτέ να έχει κάνει κάτι για να αναπτυχθεί η επιχείρηση».

Πηγή που γνωρίζει την κατάσταση πρόσθεσε: «Δυστυχώς, αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα του ίδιου ατόμου που αγνόησε τις νομικές και ηθικές του υποχρεώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, παραβίασε τα δικαιώματα του μοναδικού ατόμου που διοχέτευσε χρήματα και ιδρώτα στην επιτυχία της επιχείρησης, ισχυριζόμενη ότι πουλούσε τόσο την επιχείρηση όσο και την οικογενειακή κατοικία σε έναν τρίτο ανταγωνιστή».