Η Δέσποινα Βανδή μιλά για τον Φοίβο: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σταμάτησαν τη συνεργασία τους

18.02.2022
Η Δέσποινα Βανδή μιλά για τον Φοίβο: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σταμάτησαν τη συνεργασία τους
Καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν ο έλληνας δημιουργός και, μεταξύ άλλων, μίλησε και για την 17 ετών συνεργασία του με τη Δέσποινα Βανδή.

Ο Φοίβος Ενώπιος Ενωπίω με το Νίκο Χατζηνικολάου. Η "Βιομηχανία Επιτυχιών", όπως τον αποκάλεσε προσφωνώντας τον ο δημοσιογράφος μίλησε για όλα, επαγγελματικά και προσωπικά, σε μια συνέντευξη, όπου το ενδιαφέρον, μοιραία, εστιάζεται στη στιγμή που η συζήτηση στρέφεται στη συνεργασία του με τη Δέσποινα Βανδή.

Τα ονόματα των δύο καλλιτεχνών υπήρξαν άρρηκτα συνδεδεμένα μέχρι το 2013 όταν ύστερα από 17 χρόνια η συνεργασία τους σταμάτησε. Η Δέσποινα Βανδή μίλησε για τη συνεργασία τους και εξέφρασε δημόσια τα συναισθήματά της για εκείνον σε μια αρκετά συγκινητική στιγμή.

«Τι να σας πω για τον Φοίβο, είναι τόσα πολλά που δεν φτάνει μια συνέντευξη. Όλες τις μεγάλες συγκινήσεις τις έχω ζήσει μαζί με τον Φοίβο. Ήταν ήδη πετυχημένος όταν συναντηθήκαμε, δεν μπορούσα να φανταστώ τα πράγματα που θα ακολουθούσαν. Η σχέση μας ειλικρινής, ζεστή, μερικές φορές μπορεί να γίνει σκληρός, αλλά αυτό που πάντα εκτιμούσα στον Φοίβο, ακόμη και όταν έλεγε πράγματα που δεν ήταν ευχάριστα στ' αυτιά μου ήταν ότι ήξερα ότι δεν υπήρχε ποτέ δεύτερη σκέψη και αυτό είναι κάτι που εκτιμώ αφάνταστα στους ανθρώπους. Οι δίσκοι μας ήταν πάντα πολυμορφικοί, οπότε κάναμε μεγάλες επιτυχίες σε όλα τα είδη. Το “Γεια” ήταν η κορυφαία μας στιγμή. Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι ότι στο στούντιο πήγαινα και δεν ήξερα τι θα πω -όσοι έχουν δουλέψει με τον Φοίβο το ξέρουν. Καλούμουν εκείνη την ώρα να πω το τραγούδι, να μάθω τις νότες, να βάλω τον ψυχισμό μου, ατελείωτες ώρες [...] Θυμάμαι τον Φοίβο να λέει “τίποτα δεν έχουν καταλάβει τίποτα” είχε την αγωνία. Εγώ είχα την απόλυτη σιγουριά. Σε αγαπάω πολύ. Μπορεί να έχουμε χαθεί τα τελευταία χρόνια, σε έχω στην καρδιά μου πάντα. Ήμασταν παντρεμένοι μουσικά 16 χρόνια, κάπου εκεί. Θέλω μόνο τα καλύτερα για σένα» είπε η Δέσποινα Βανδή.

Αμέσως τον λόγο πήρε ο Φοίβος και αφού τόνισε ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία απάντησε στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στο καλλιτεχνικό διαζύγιό τους με τη Δέσποινα Βανδή, αφού πρώτα τον ρώτησε ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό. «Μακαρόνια με κιμά», απάντησε ο δημοσιογράφος και ο Φοίβος πήρε... αμπάριζα:

«Φαντάζεσαι να τρως κάθε μέρα επί 17 χρόνια μακαρόνια με κιμά; Δεν θα ήταν κάποια στιγμή που θα ήθελες να δοκιμάσεις και ένα άλλο φαγητό; Τόσο από νομίζω. Η σκέψη ήταν της Δέσποινας Βανδή, ήθελε να δοκιμάσει και άλλα πράγματα. Κατανοητό, ανθρώπινο. Εγώ είμαι διαφορετικής λογικής, είμαι του δόγματος ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις, και γενικά είμαι πιο ψυχαναγκασμένος, πιο σταθερός. Ο καλλιτέχνης όμως θέλει να ψάχνεται και πολύ καλά έκανε” απάντησε ο Φοίβος.