Thierry Mugler: Ο εμβληματικός σχεδιαστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών

24.01.2022
Thierry Mugler: Ο εμβληματικός σχεδιαστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών
Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά όμως εικάζεται ότι ήταν φυσικά.

Ο Thierry Mugler, ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας που βρίσκεται πίσω από τις εμβληματικές εμφανίσεις των Lady Gaga, Kim Kardashian, David Bowie και Beyoncé έφυγε από τη ζωή την Κυριακή το βράδυ (23/1/2022) σε ηλικία 73 ετών.

Γνωστός για τις τολμηρές θεατρικές δημιουργίες του, ο Mugler άφησε έντονο το στίγμα του στον χώρο της μόδας ενώ παρότι είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση από το 2002, "επέστεψε" δημιουργικά το 2019 για να ντύσει την Kim Kardashian με το αξέχαστο φόρεμα κλεψύδρα στο Met Gala εκείνης της χρονιάς.

H είδηση του θανάτου του έγινε μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς του στα social media χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστή η αιτία.

Ο Manfred Thierry Mugler γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1948 στο Στρασβούργο υπήρξε χορευτής μπαλέτου και στα 20 χρόνια του στο Παρίσι όπου και δημιούργησε το δικό του Label, Café de Paris, το 1973 και η φίρμα με το όνομά του την επόμενη χρονιά. Εκτός από τα εντυπωσιακά ρούχα του που υμνούν όσο κανενός άλλου το γυναικείο κορμί, το όνομά του έχει συνυφαστεί άρρηκτα με τα αρώματα που έχει δημιουργήσει. Το Angel είναι το πιο γνωστό από όλα ενώ η πιο πρόσφατη δημιουργία του ήταν το Angel Nova που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020.

Από τους πρώτους που αποχαιρέτησαν δημόσια τον σπουδαίο δημιουργό ήταν η Irina Shayk η οποία είχε πρόσφατα φορέσει ένα από τα πιο εμβληματικά του φορέματα, στο πλαίσιο της πιο πρόσφατης έκθεσης προς τιμή του (Οκτώβριος 2021) στο Παρίσι.