Barbra Streisand: Η αποκάλυψη για τον πρίγκιπα Κάρολο και για το πώς παραλίγο να γίνει η «πρώτη Εβραία πριγκίπισσα»

25.08.2021
Barbra Streisand: Η αποκάλυψη για τον πρίγκιπα Κάρολο και για το πώς παραλίγο να γίνει η «πρώτη Εβραία πριγκίπισσα»
Η Barbra Streisand θα είναι για πάντα η βασίλισσα της μουσικής, αλλά υπήρξε μια στιγμή στη δεκαετία του 1970 που θα μπορούσε να γίνει μέρος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν φιλοξενούμενος σε μια εκπομπή στο βρετανικό νοσοκομειακό ραδιόφωνο στα πλαίσια της Εθνικής Ημέρας Ευχαριστίας που τίμησε το Βρετανικό Σύστημα Υγείας για το έργο του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Αφού μοιράστηκε τα αγαπημένα του κομμάτια - που περιελάμβαναν τους The Three Degrees, την Diana Ross και την Edith Piaf - ο πρίγκιπας αποκάλυψε ότι είχε μια ιδιαίτερη συμπάθεια για την Barbra Streisand.

«Ήμουν πάντα μεγάλος θαυμαστής της απίστευτα πολυτάλαντης Αμερικανίδας ηθοποιού και τραγουδίστριας Barbra Streisand», εξομολογήθηκε ο Πρίγκιπας της Ουαλίας. Θυμήθηκε ακόμη και τη συνάντησή τους ενώ υπηρετούσε στο HMS Jupiter ως νεαρός υποπλοίαρχος στο Βασιλικό Ναυτικό. Αφού το πλοίο αγκυροβόλησε σε μια ναυτική βάση στο Σαν Φρανσίσκο, ο Κάρολος άκουσε ότι η ηθοποιός και τραγουδίστρια γύριζε το Funny Lady στα Warner Brothers Studios. «Είχα την τύχη να επισκεφτώ το πλατό και να τη συναντήσω εκεί».

Ο πρίγκιπας συνέχισε: «Δεν θα ξεχάσω το εκθαμβωτικό, πρόσχαρο ταλέντο της και τη μοναδική ζωντάνια και έλξη της φωνής της και της υποκριτικής της ικανότητας». Ο Κάρολος συνέχισε στην εκπομπή, παίζοντας το «Don't Rain on My Parade» της Streisand, το οποίο περιέγραψε ως «γεμάτο ιδιαίτερες αναμνήσεις».

Σε απάντηση των σχολίων του, η Streisand Στρέιζαντ είπε στην εκπομπή του Ross King ότι πιστεύει ότι «ήταν τόσο γλυκό» που ο Κάρολος θυμήθηκε εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια, η τραγουδίστρια έδωσε λεπτομέρειες για τη συνάντηση τους κάνοντας την ακόμη περισσότερο χαριτωμένη καθώς περιέγραψε την ακριβή στιγμή που ζήτησε να τη γνωρίσει. «Θυμάμαι όταν ηχογραφούσα στην Warner Brothers, έπινα τσάι και μου ζήτησε να με συναντήσει», εξήγησε, προσθέτοντας «Έτσι ήρθε στο στούντιο ηχογράφησης και του πρόσφερα μια γουλιά τσάι και αυτός την ήπιε!».

Η Streisand συνέχισε λέγοντας ότι έγιναν φίλοι και μάλιστα πέρασε λίγο χρόνο στο Highgrove House στο Γκλόστερσχαϊρ για μια φιλανθρωπική εκδήλωση. Θυμήθηκε ακόμη και τον Κάρολο που της έστειλε ένα μπουκέτο λουλούδια από τους κήπους του Highgrove, το οποίο ο βοηθός της το μπέρδεψε με δώρο θαυμαστή. «Ήταν τόσο αστείο», είπε η Streisand. «Είναι ο πρίγκιπας Κάρολος!».

Ο Κing ανέφερε επίσης ότι αυτή ήταν μια εποχή που ο Κάρολος ήταν «ένας από τους πιο διάσημους εργένηδες στον κόσμο», με τον οποίο η Streisand μοιράστηκε μια ξεκαρδιστική ανάμνηση από μια παράσταση που παρακολούθησε ο πρίγκιπας. «Είχα μια πολύ αστεία ατάκα στη σκηνή όταν ήρθε να δει την παράσταση και είπα μέσα μου: “Ξέρεις αν έπαιζα καλά τα χαρτιά μου θα μπορούσα να είχα καταλήξει να είμαι η πρώτη Εβραία πριγκίπισσα”».