Πέθανε η Γκέλυ Μαυροπούλου - Ξέρεις ποιοι διάσημοι ηθοποιοί ήταν οι γονείς της;

19.07.2021
Πέθανε η Γκέλυ Μαυροπούλου - Ξέρεις ποιοι διάσημοι ηθοποιοί ήταν οι γονείς της;
Μία ακόμη απώλεια στον θεατρικό κόσμο καθώς έφυγε από τη ζωή η μεγάλη πρωταγωνίστρια Γκέλυ Μαυροπούλου. Ήταν 88 ετών.

Μετά τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο του Τόλη Βοσκόπουλου σήμρα (19/7/2021) είχαμε ακόμη μία. Όπως έκανε γνωστό μέσα από ανάρτησή του στα social media ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, σήμερα έφυγε από τη ζωή η Γκέλυ Μαυροπούλου.

"Βαρύ πένθος σήμερα για το καλλιτεχνικό μας χώρο τρεις πολύ αγαπημένοι άνθρωποι του χώρου μας δεν είναι πια κοντά μας ο σπουδαίος τραγουδιστής και ηθοποιός Τόλης Βοσκόπουλος Που άφησε εποχή η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και γόνος σπουδαίας οικογένειας ηθοποιών η Γκέλυ Μαυροπούλου και ο παλαίμαχος ηθοποιός και αγωνιστής της αριστεράς και των εταιρικών θιάσων Τάσος Παπαδάκης.Ποτε δεν θα τους ξεχασουμε για το εργο και τα μηνυματα που αφησαν στις καρδιες μας", διαβάζουμε στην ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα και θυμόμαστε μερικές από τις αμέτρητες επιτυχίες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου στις οποίες ειχε πρωταγωνιστήσει.

Οι μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της θεωρούνται ο ρόλος της Κατίνας, της ανύπαντρης κοπέλας που πρέπει πάση θυσία να αποκατασταθεί στην ταινία Ο Φανούρης και το σόι του (1957) του Δημήτρη Ιωαννόπουλου, πλάι στον Μίμη Φωτόπουλο, ο ρόλος της Εύας, της πονηρής και φιλόδοξης μεσοαστής που κατευθύνει την καριέρα του συζύγου της, στην ταινία Η κυρία του κυρίου (1962) του Γιάννη Δαλιανίδη, πλάι στον Ντίνο Ηλιόπουλο, και ο ρόλος της Δήμητρας, της χήρας του επισμηναγού Αυγέρη, που προσλαμβάνει έναν σωσία για να υποδυθεί τον άντρα της, στην ταινία του Τάκη Βουγιουκλάκη Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές (1973) του Τάκη Βουγιουκλάκη, πλάι στον Άγγελο Αντωνόπουλο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρωταγωνίστρια που λάνσαρε το ροκ-εν-ρολ στον ελληνικό κινηματογράφο, μαζί με τον Θεόδωρο Δημήτριεφ, στην ταινία Η θεία απ' το Σικάγο (1957).

Στη φωτογραφία κάτω μια πιο πρόσφατη φωτογραφία της με τον Άγγελο Αντωνόπουλο.

Αν και με δυσάρεστη αφορμή, θυμόμαστε ποιοι διάσημοι ηθοποιοί υπήρξαν γονείς της Γκέλυς Μαυροπούλου. Ο λόγος για τον Άγγελο Μαυρόπουλο και τη Μαρίκα Κρεβατά, των οποίων τα ονόματα αν δεν θυμάστε, τα πρόσωπά τους δεν τα έχετε ξεχάσει σίγουρα!