Τόλης Βοσκόπουλος: Η τελευταία φωτογραφία στο Instagram και εικόνες από μια ζωή σαν παραμύθι [photos]

19.07.2021
Τόλης Βοσκόπουλος: Η τελευταία φωτογραφία στο Instagram και εικόνες από μια ζωή σαν παραμύθι [photos]
Ανείπωτη θλίψη σήμερα. Έφυγε από τη ζωή ο πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, ο Τόλης Βοσκόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στο 251ο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό. Σε λίγες μέρες θα συμπλήρωνε τα 81 χρόνια ζωής.

Ο Τόλης -το μικρό όνομα αρκούσε- υπήρξε ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου χαρίζοντας μοναδικές δισκογραφικές στιγμές με ερμηνείες αξεπέραστες στα 60 χρόνια της απίστευτης καριέρας του.

Γεννήθηκε μέσα στις γυναίκες -το 12ο παιδί μιας οικογένειας που είχε ήδη 11 κόρες (!)- και τις λάτρεψε τις γυναίκες. Τις ύμνησε σε όλη του τη ζωή μέσα από τα τραγούδια του. Και τον λάτρεψαν κι εκείνες!

Η τεράστια καριέρα

Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός κάνοντας το 1958 σε ηλικία 18 ετών και το 1963 έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι Βήμα-βήμα του Λυκούργου Μαρκέα, όμως, στην ουσία, η καθιέρωση ήρθε με την Αγωνία του Ζαμπέτα, το 1968. Μέσα σε χρόνο μηδέν ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή, και όλα τα υπόλοιπα είναι, απλά, ιστορία!

Και τι δεν έχει τραγουδήσει! Έδωσε ζωή σε θρυλικά τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων, ενώ συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Θρυλική η συνεργασία με τον Στράτο Διονυσίου, ενώ ο Γιάννης Πάριος είπε για εκείνον: «ο μόνος σταρ που έχει η Ελλάδα είναι ο Τόλης».

Για παραπάνω από 35 χρόνια όλες του οι εμφανίσεις ήταν sold-out με τον Πρίγκιπα να αποθεώνεται από τους φανατικούς θαυμαστές. Τραγούδια-επιτυχίες όπως «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρο μας», «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αυτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή» και πόσα άλλα, όλα αγαπημένα, ακόμα και από κείνους που δεν λάτρεψαν το Βοσκόπουλο. Γιατί ο Βοσκόπουλος αμφισβητήθηκε πολύ. Όμως, τι είδωλο θα 'ταν αν δεν είχε παράφορες και ακραίες τόσο αγάπες, όσο και αντιπάθειες; Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι τον Βοσκόπουλο είτε τον λατρεύεις είτε τον μισείς. Μέση οδός δεν υπάρχει.

Προσωπική ζωή

Ο Τόλης είχε κάνει τέσσερις γάμους, όμως σε αυτές τις μεγάλες σχέσεις θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και τον θρυλικό του έρωτα με τη Ζωή Λάσκαρη. Οι δυο τους υπήρξαν ζευγάρι στις αρχές του '70.

Ως προς τους γάμους, παντρεύτηκε πρώτα τη Στέλλα Στρατηγού (1960 - 1965), ύστερα την Μαρινέλλα (1973 - 1981), μετά την Τζούλια Παπαδημητρίου με την οποία είχαν χρόνιες δικαστικές διαμάχες για την πατρότητα της κόρης που τελικά δεν ήταν κόρη του, όπως απεφάνθη ο Άρειο Πάγος (1990 - 1996) και την Άντζελα Γκερέκου με την οποία παντρεύτηκαν στις 2 Αυγούστου 1996 στην Κέρκυρα με κουμπάρο τον δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ. Με την τελευταία του σύζυγο έχουν μια κόρη, τη Μαρία, που γεννήθηκε το 2001.

Η τελευταία φωτογραφία στο Instagram

Τόσο ο ίδιος ο Τόλης όσο η σύζυγός του και η κόρη τους, υπήρξαν ιδιαίτερα δραστήριοι στα social media και έχουν μοιραστεί πολλές προσωπικές τους στιγμές. Γενέθλια, γιορτές, διακοπές, σημαντικές επαγγελματικές στιγμές... Ήταν πάντα, όλοι εκεί.

Η τελευταία, ωστόσο, φορά που είδαμε φωτογραφία του Τόλη στο instagram ήταν τα περασμένα Χριστούγεννα όπου εμφανώς καταβεβλημένος αλλά χαμογελαστός και, σίγουρα, ευτυχισμένος, πόζαρε ανάμεσα τις δυο γυναίκες της ζωής του.

Από την ίδια μέρα βλέπουμε και την τελευταία ανάρτηση στον λογαριασμό του τραγουδιστή. Μετά, σίγησε. Τώρα πια, αυτή η σιγή είναι για πάντα. Καλό ταξίδι Τόλη. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, με κάποιον τρόπο παραμένεις αθάνατος! Ένας από τους τελευταίους "μεγάλους" του ελληνικού τραγουδιού.