9 celebrities που ακολουθούν vegan διατροφές

11.12.2020
9 celebrities που ακολουθούν vegan διατροφές
Το ζεύγος Beyoncé και Jay-Z προσέφεραν πριν από έναν χρόνο, δωρεάν εισιτήρια συναυλιών σε φαν που έγιναν vegan (ή, τουλάχιστον, ακολουθούσαν μια πιο φυτική διατροφή). Αλλά οι Bey και Jay δεν είναι οι μόνοι που χρησιμοποιούν τα social media τους για την προώθηση ενός τρόπου ζωής χωρίς ζωικά προϊόντα. Παρακάτω, μπορείς να δεις 8 vegan celebrities που έχουν επαινέσει τα οφέλη για την υγεία αλλά και τα ανθρωπιστικά και περιβαλλοντικά οφέλη της vegan διατροφής.

Η δούκισσα του Sussex

Η πρώην πριγκίπισσα αποκαλεί τον εαυτό της «part time vegan», σύμφωνα με μια συνέντευξη της στο Best Health το 2016. «Προσπαθώ να είμαι vegan κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και μετά να έχω λίγο περισσότερη ευελιξία τα σαββατοκύριακα», είχε πει.

Beyoncé και Jay-Z

Το 2018, η Beyonce ενθάρρυνε τους θαυμαστές της στο Instagram να συμμετάσχουν στη δίαιτα της για χορτοφάγους καθώς ετοιμαζόταν για το Coachella festival ενώ πέρυσι, τόσο η ίδια όσο και ο Jay-Z προώθησαν ξανά την vegan διατροφή με έναν δωρεάν διαγωνισμό εισιτηρίων για συναυλία.

Natalie Portman

Η Natalie Portman είναι τόσο παθιασμένη με τη vegan διατροφή, που το 2018 δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Eating Animals, στο οποίο έκανε και την αφήγηση. «Υπάρχει ένας λόγος που τα τρόφιμα και οι περιορισμοί σε αυτά αποτελούν ένα μεγάλο μέρος κάθε θρησκείας», είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Καλιφόρνιας KPCC όταν ρωτήθηκε για αυτό το θέμα.

Michelle Pfeiffer

Η ηθοποιός υμνεί την vegan διατροφή γιατί όπως η ίδια λέει, την έχει βοηθήσει να φαίνεται καλύτερη. «Aκολουθώντας μια vegan διατροφή - είναι πολύ πιο υγιεινή - και αποφεύγετε τις πολλές τοξίνες που θα μπορούσαν να γερνούν το δέρμα και το σώμα σας», είπε στην Urbanette.

Μadonna

To μουσικό ίνδαλμα ακολουθεί μια αυστηρή vegan μακροβιοτική δίαιτα, σύμφωνα με το The Cut. Ο προσωπικός της διατροφολόγος είπε στη Daily Mail ότι στη διατροφή της είναι στανταρ οι χυμοί ψυχρής έκθλιψης, φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως όπως η κινόα.

Daryl Hannah

Η ηθοποιός Daryl Hannah ξεκίνησε ως χορτοφάγος, κάτι το οποίο την οδήγησε στον βιγκανισμό. Υποστηρίζει βαθύτατα ότι ο βιγκανισμός μπορεί να ικανοποιήσει κάθε λαχτάρα. «Μεγάλωσα με junk food και για μένα και εκατομμύρια άλλους Αμερικανούς, είναι το εύκολο φαγητό», δήλωσε η Hannah στους Vegetarian Times.

Demi Moore

Η Demi Moore είναι μία από τις celebrities που ακολουθούν μια καθαρή vegan διατροφή. Η Demi συχνά μιλάει για τις vegan δίαιτες και τονίζει πώς δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέθοδος «αδυνατίστε τώρα». Αντ 'αυτού, το βλέπει ως έναν τρόπο για να παραμένει υγιής.