Σπύρος Φωκάς: Τα χρέη που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο - Όλα όσα είπε η σύζυγος του

04.09.2020
Σπύρος Φωκάς: Τα χρέη που τον οδήγησαν στο νοσοκομείο - Όλα όσα είπε η σύζυγος του
O Σπύρος Φωκάς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Κορίνθου μετά από σημαντικές δυσκολίες που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα.

Ο γόης του ελληνικού κινηματογράφου ο οποίος μένει πλέον στο χωριό Καλαμάκι Κορινθίας μαζί με την σύζυγο του, βρέθηκε μπροστά σε χρέη τα οποία επιβάρυναν την υγεία του. Συγκεκριμένα τόσο τα χρέη προς την Εφορία όσο και το γεγονός ότι έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι τους, τον οδήγησαν στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο.

Όλα όσα είπε στην Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα η σύζυγός του Λίλιαν:

«Περάσαμε μια τραγική κατάσταση όλο αυτό το διάστημα τόσο με την ΔΕΗ όσο και με την Εφορία. Ο Σπύρος πρώτη φορά στην ζωή του έπειτα από επίμονες προσπάθειες πήρε πνευματικά δικαιώματα από τις τόσες ταινίες που είχε παίξει στον ιταλικό κινηματογράφο. Ωστόσο, επειδή χρωστούσε στην Εφορία, όλα αυτά τα λεφτά παρακρατήθηκαν. Αποτέλεσμα, να μην έχουμε ούτε ένα ευρώ να ζήσουμε, αλλά και να πληρώσουμε το ρεύμα, οπότε η ΔΕΗ το έκοψε.»

‘Όλα αυτά δημιούργησαν στεναχώρια, δυσφορία και πόνους στην καρδιά στον Σπύρο μου, με αποτέλεσμα να εισαχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο. Το ποσό που χρωστούσαμε ήταν 1.500 ευρώ, ωστόσο βάζαμε κάθε μήνα κάποια χρήματα. Όμως η υπηρεσία της ΔΕΗ θεώρησε σωστό να κόψει το ρεύμα. Δεν είχαμε ούτε φως ούτε ψυγείο ούτε έναν ανεμιστήρα για να αισθάνεται ο Σπύρος καλά.»

Αξίζει να σημειωθεί πως τα πνευματικά δικαιώματα από τον ιταλικό κινηματογράφο είναι πλέον κρατικά έσοδα. Επίσης με παρέμβαση δικηγόρου συνδέθηκε το ρεύμα στο σπίτι.