Dua Lipa: Μια ανάρτηση της προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media

22.07.2020
Dua Lipa: Μια ανάρτηση της προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media
Στη δημοσίευση της τραγουδίστριας απάντησε μέχρι και...η Καίτη Γαρμπή

Πριν γίνει pop star διεθνούς φήμης, η Dua Lipa, ζούσε στο Κόσοβο, ενώ μετά από χρόνια η ίδια μαζί με τους γονείς της εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία. Η 24χρονη τραγουδίστρια έκανε πρόσφατα μια ανάρτηση στο Twitter, στην οποία υπερασπίστηκε την καταγωγή της ως "γηγενής και όχι ως μετανάστρια", αναρτώντας έναν χάρτη της Αλβανίας που δείχνει ότι κατέχει τμήματα της Ελλάδας, της Βόρειας Μακεδονίας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, με τη συνοδευτική λεζάντα: "Αυτόχθων, επίθετο (του κατοίκου ενός τόπου) ιθαγενής και όχι απόγονος μεταναστών ή αποίκων".

Με αφορμή τη συγκεκριμένη ανάρτηση, η οποία προωθεί την ενοποίηση ενοποίηση όλων των βαλκανικών εδαφών με σημαντικό αλβανικό πληθυσμό, η ίδια κατηγορήθηκε πως προωθεί τον εθνικισμό και τον φασισμό, ενώ πολλοί χρήστες προώθησαν μέχρι και το hashtag #cancelDuaLipa.

Η εν λόγω προκάλεσε την αντίδραση και της Καίτης Γαρμπή, που μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό έκανε μια ανάρτηση στην οποία λέει: "Αν-ι-στό-ρη-το, επίθετο. Αυτό που δεν είναι συνεπές με την ιστορία ή με την ιστορική ανάλυση".

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η τραγουδίστρια έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση της μέσω social media, με μια ανάρτηση στην οποία γράφει: "Λυπάμαι και θυμώνω που η δημοσίευση μου παρερμηνεύτηκε από ορισμένες ομάδες και άτομα που προωθούν τον εθνικιστικό αυτονομισμό, κάτι που απορρίπτω εντελώς. Κάθε φορά που δημοσιεύω κάτι για το Κοσσυφοπέδιο, η ροή στο προφίλ μου τρελαίνεται, ακόμα κι αν πρόκειται για κάτι χαρούμενο, όπως το φαγητό ή η μουσική και αντιμετωπίζω έντονη αντίσταση στην ιδέα ενός αυθεντικού πολιτισμού του Κοσόβου. Όλοι αξίζουμε να είμαστε περήφανοι για την εθνικότητά μας. Θέλω απλώς να εκπροσωπηθεί η χώρα μου σε έναν χάρτη και να μπορώ να μιλάω με υπερηφάνεια και χαρά για τις αλβανικές ρίζες μου και τη μητέρα μου χώρα. Ενθαρρύνω όλους να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους και να ακούσουν και να μάθουν ο ένας από τον άλλο. Ειρήνη, αγάπη και σεβασμός σε όλους".

❤️

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on Jul 21, 2020 at 11:18am PDT