Μελίνα Μερκούρη: Όταν η σπουδαία Ελληνίδα άναψε κερί στην Αγιά Σοφιά - Σπάνιο φωτογραφικό καρέ!

20.07.2020
Μελίνα Μερκούρη: Όταν η σπουδαία Ελληνίδα άναψε κερί στην Αγιά Σοφιά - Σπάνιο φωτογραφικό καρέ!
Έντονες αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό τις Τουρκίας όσο και στο εξωτερικό έχει προκαλέσει η απόφαση- πρόκληση του Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει το ναό - σύμβολο της ορθοδοξίας σε τέμενος.

Το μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς είχε επισκεφτεί το 1963 η Μελίνα Μερκούρη. Η ηθοποιός και μετέπειτα υπουργός πολιτισμού είχε βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια των γυρισμάτων της ταινίας Topcapi.

Τη φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω δημοσίευσε στο instagram η Έλενα Μακρή. Όπως θα δείτε στη φωτογραφία, η Μελίνα ποζάρει μπροστά στο ναό με τον Γάλλο ηθοποιό Μαξιμίλιαν Σελ, συμπρωταγωνιστή της στην ταινία.

"Στην Αγία Σοφία: Μελίνα Μερκούρη & Maximilian Schell μπροστά στο ναό σύμβολο της Ορθοδοξίας στα γυρίσματα της ταινίας Topcapi το 1963. Λέγεται πως όταν η Μελίνα είχε επισκεφθεί την Αγία Σοφία ως υπουργός πολιτισμού τη δεκαετία του 80, στο τέλος της επίσκεψης στο μνημείο, έβγαλε από την τσάντα της ένα κερί και το άναψε θέλοντας να θυμίσει την ιστορία του ναού...", αναφέρεται στην ανάρτηση.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου αναμένεται να τελεστεί η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία που θα λειτουργεί στο εξής ως μουσουλμανικό τέμενος.