Angelina Jolie: Ποιο από τα 6 παιδιά της χαρακτήρισε ως «ξεχωριστό» και γιατί

14.07.2020
Angelina Jolie: Ποιο από τα 6 παιδιά της χαρακτήρισε ως «ξεχωριστό» και γιατί
H Angelina Jolie δεν κάνει συχνά δημόσιες συζητήσεις για τα παιδιά της αλλά πρόσφατα η ηθοποιός άνοιξε την καρδιά της ενώ συζητούσε με την ακτιβίστρια για το κλίμα Vanessa Nakate. Η Jolie μίλησε για το πόσο περήφανη είναι για την κόρη της Ζahara, χαρακτηρίζοντάς την ως «μια ξεχωριστή Aφρικάνα».

Κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας μέσω βίντεο με την ακτιβίστρια για το κλίμα από την Ουγκάντα, Vanessa Nakate, ως μέρος της σειράς TIME 100 Talks, η σταρ συζήτησε για το κίνημα του Black Lives Matter και τον τρόπο ενίσχυσης των φωνών από την Αφρική.

Αυτό το διάβασες; Brad Pitt - Angelina Jolie: Στο χειρουργείο οι δυο κόρες τους κι εκείνοι στο πλευρό τους

«Ένα από τα πράγματα που είναι ενδιαφέρον είναι η εκπαίδευση», είπε η ηθοποιός. «Δεν ξέρω για τα σχολεία στην Ουγκάντα, αλλά ξέρω ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ερώτημα ... Η κόρη μου είναι από την Αιθιοπία. Και έχω μάθει πολλά από αυτήν. Είναι η δική μου οικογένεια, αλλά είναι μια ξεχωριστή γυναίκα από την Αφρική».

Η Jolie που είναι μητέρα 6 παιδιών, είπε συνεχίζοντας, «Η σχέση της με τη χώρα της, την ήπειρό της, είναι μεγάλη και είναι κάτι που μου προκαλεί δέος. Αλλά αυτό που βλέπω, για παράδειγμα, σε αμερικανικά βιβλία ιστορίας, είναι το πόσο περιορισμένα είναι… αρχίζουν να διδάσκουν για τη ζωή τους ανθρώπους που είναι μαύροι, μέσω του κινήματος Civil Rights (Πολιτικών Δικαιωμάτων), κάτι το οποίο είναι ένα τόσο φρικτό μέρος για να ξεκινήσεις».

Διάβασε και αυτό: Angelina Jolie για το διαζύγιο της: «Πέρασα δύσκολα»

Το 2005, η Αngelina υιοθέτησε τη Ζahara, το δεύτερο μεγαλύτερο παιδί της, από ορφανοτροφείο στην Αιθιοπία όταν ήταν έξι μηνών. Η ηθοποιός ήταν ήδη μητέρα του Maddox, που γεννήθηκε στην Καμπότζη. Αργότερα υιοθέτησε ένα άλλο παιδί, τον 3χρονο Pax Thien, από το Βιετνάμ. Η ηθοποιός έχει επίσης τρία βιολογικά παιδιά, τους Shiloh, Knox και Vivienne με τον πρώην σύζυγο της Brad Pitt.

Η 45χρονη ηθοποιός είπε πρόσφατα στο Harper’s Bazaar ότι φοβάται για την κόρη της που θα μεγάλωνε ως μαύρη γυναίκα στις ΗΠΑ. «Υπάρχει ρατσισμός και διακρίσεις στην Αμερική. Ένα σύστημα που με προστατεύει αλλά μπορεί να μην προστατεύει την κόρη μου ή οποιονδήποτε άλλο άνδρα, γυναίκα ή παιδί στη χώρα μας με βάση το χρώμα του δέρματος, είναι απαράδεκτο», είπε. Τον Ιούνιο, η Αντζελίνα δώρισε 200.000 δολάρια στο NAACP Legal Defense Fund, που είναι η κορυφαία νομική οργάνωση των ΗΠΑ που υπερασπίζεται τα αστικά και ανθρώπινα δικαιώματα.