O Μίκης Θεοδωράκης αποκαλύπτει πώς έκλεισε τα μάτια του Μάνου Χατζιδάκι - στην κυριολεξία

20.06.2020
O Μίκης Θεοδωράκης αποκαλύπτει πώς έκλεισε τα μάτια του Μάνου Χατζιδάκι - στην κυριολεξία
Μία απίθιανη αποκάλυψη για τους δυο θρύλους της ελληνικής μουσικής έκανε πριν από λίγο η Σύλβα Ακρίτα, δημοσιοποιώντας ένα κείμενο που της εμπιστεύτηκε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Στις 15 Ιουνίου συμπληρώθηκαν 26 χρόνια από τον θάνατο του Μάνου Χατζηδάκι. Με αφορμή αυτή τη "μαύρη" επέτειο λοιπόν, ο Μίκης Θεοδωράκης, θέλησε, προφανώς, να μοιραστεί ένα μεγάλο μυστικό από τη σχέση του με τον Χατζηδάκι και το έκανε στέλνοντας μία επιστολή στη Σύλβα Ακρίτα.

Εκείνη, με τη σειρά της, ζήτησε την άδειά του και το μοιράστηκε μέσω της σελίδας της στο Facebook με όλο τον κόσμο.

Ως σπαρακτικό κείμενο το προλογίζει η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μητέρα της Έλενας Ακρίτα και, όντως, έτσι είναι καθώς περιγράφει κάτι που δεν ήταν ευρέως γνωστό μέχρι σήμερα. Πώς, δηλαδή, μετά τον θάνατο του Μάνου Χατζηδάκι, δεν επετράπη στον Μίκη Θεοδωράκη να τον δει, όπως το ζήτησε. εκείνος όμως βρήκε τρόπο, έφτασε κοντά του και ήταν εκείνος, σύμφωνα με τα λεγόμενά του που έκλεισε τα μάτια του σπουδαίου μουσικού μας.

ΕΝΑ ΣΠΑΡΑΧΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΩΡΑ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ. ΤΟ ΕΛΑΒΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΡΤΩ ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ. «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ! ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ! ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ 'ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ’. ΗΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ, ΓΥΜΝΟΣ ,ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ! ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩ ΜΟΝΟΣ! ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ, ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΤΟΥ ΧΑΙΔΕΨΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑ ... ΤΕΛΟΣ, ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ...»
ΑΥΤΟ ΔΙΧΩΣ ΣΧΟΛΙΑ!

Ιδού και η ανάρτηση ως έχει

Οι δυο θρύλοι της ελληνικής μουσικής είχαν αναπτύξει μια ξεχωριστή, μια βαθιά φιλική σχέση αναγνωρίζοντας ξεκάθαρα ο ένας το μεγαλείο του άλλου, τόσο ως ανθρώπου όσο και ως μουσικού.