Angelina Jolie: Μίλησε για τις ανησυχίες της για τον κορονοϊό αλλά και το πώς πέρασε την καραντίνα με την οικογένεια της

15.06.2020
Angelina Jolie: Μίλησε για τις ανησυχίες της για τον κορονοϊό αλλά και το πώς πέρασε την καραντίνα με την οικογένεια της
Σε μια σπάνια συνέντευξη της στο Harper’s Bazaar , η ηθοποιός και ακτιβίστρια μίλησε για την πανδημία του κορονοϊού και εκμυστηρεύτηκε τις αγωνίες της για τις συνέπειες του εγκλεισμού αλλά για το τι θα γίνει την επόμενη μέρα.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Angelina Jolie αλλά και ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αναφέρθηκε στη σημασία της προστασίας των ευάλωτων ατόμων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πώς, όπως και πολλοί άλλοι, έχει βιώσει αυτή τη στιγμή της απομόνωσης και του-προβληματισμού.

Στην ερώτηση αν αυτή η περίοδος την ώθησε να επανεξετάσει τι είναι πραγματικά σημαντικό για εκείνην, η ηθοποιός απάντησε: «Πριν από χρόνια ήμουν τυχερή που ταξίδεψα με τα Ηνωμένα Έθνη στις πρώτες γραμμές του κόσμου και είδα στις σωστές του διαστάσεις αυτό που έχει σημασία. Έχοντας έξι παιδιά, μου υπενθυμίζουν καθημερινά τι είναι το πιο σημαντικό. Αλλά μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες διεθνούς εργασίας αυτή η πανδημία και αυτά που περνάει η Αμερική, με έκαναν να ξανασκεφτώ τις ανάγκες και αυτά που υποφέρει ο κόσμος στη χώρα μου. Εστιάζω τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εσωτερικό επίπεδο γιατί αυτά φυσικά συνδέονται» Και συνέχισε εκφράζοντας την άποψη της για τον ρατσισμό και για όσα συμβαίνουν αυτήν την εποχή στις ΗΠΑ: «Υπάρχουν περισσότερα από 70 εκατομμύρια άνθρωποι που έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παγκοσμίως λόγω πολέμου και διώξεων και υπάρχει ρατσισμός και διακρίσεις και στην Αμερική. Ένα σύστημα που με προστατεύει αλλά μπορεί να μην προστατεύει την κόρη μου - ή οποιονδήποτε άλλο άνδρα, γυναίκα ή παιδί στη χώρα μας με βάση το χρώμα του δέρματος - είναι απαράδεκτο. Πρέπει να προχωρήσουμε πέρα ​​από τη συμπάθεια και τις καλές προθέσεις, σε νόμους και πολιτικές που αντιμετωπίζουν πραγματικά τον διαρθρωτικό ρατσισμό και την ατιμωρησία. Ο τερματισμός της καταχρήσης εξουσίας στην αστυνόμευση είναι μόνο η αρχή. Πηγαίνει πολύ πέρα ​​από αυτό, σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας, από το εκπαιδευτικό μας σύστημα μέχρι την πολιτική μας.

Όσον αφορά στα πιο ελπιδοφόρα πράγματα που είδε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, η Jolie απάντησε: «Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι ανακάμπτουν. Λέγοντας ότι είναι κουρασμένοι με τις δικαιολογίες και τα ημίμετρα, δείχνουν αλληλεγγύη μεταξύ τους μπροστά στις ανεπαρκείς απαντήσεις από εκείνους που έχουν εξουσία. Φαίνεται ότι ο κόσμος ξυπνά και οι άνθρωποι αναγκάζονται να δείξουν μια βαθύτερη αναγνώριση στις κοινωνίες τους. Είναι καιρός να κάνουμε αλλαγές στους νόμους και στα θεσμικά μας όργανα, ακούγοντας αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο και των οποίων οι φωνές έχουν αποκλειστεί».

Ποια όμως ήταν οι τρομακτικές επιπτώσεις του εγκλεισμού, σύμφωνα με την ηθοποιό; «Ανησυχώ βαθιά για τον αντίκτυπο της πανδημίας και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στους πρόσφυγες» απάντησε και συνέχισε «Είναι άνθρωποι που έχουν διωχθεί από τα σπίτια και τις χώρες τους από βόμβες, βιασμούς και βίαιες διώξεις σε όλες τις μορφές τους, πολύ πριν από αυτόν τον ιό. Ζουν με την ξενοφοβία και τον ρατσισμό και την προκατάληψη κάθε μέρα και είναι μερικοί από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους στον κόσμο όταν πρόκειται για οικονομικές συνέπειες μιας πανδημίας.

Ο άλλος τρόμος είναι η ενδοοικογενειακή βία. Η πραγματικότητα πριν από τον εγκλεισμό, είναι ότι το πιο επικίνδυνο μέρος για μια γυναίκα ήταν στο σπίτι της. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, η κακοποίηση και το επίπεδο της βίας αυξήθηκαν. Πάνω απ 'όλα η ανησυχία μου είναι για τα παιδιά. Ο αριθμός των παιδιών που γνωρίζουμε ότι κακοποιούνται αυτή τη στιγμή, με κρατάει ξάγρυπνη τη νύχτα. Υπάρχει μια παγκόσμια κρίση υγείας για τα παιδιά από την κακοποίηση, την παραμέληση και τις τις επιπτώσεις αυτών των τραύματων. Και δεν έχουν γίνει αρκετά για την προστασία τους».

H επόμενη ερώτηση του Harper’s Bazaar στην Angelina Jolie ήταν πιο προσωπική και αφορούσε στο τι έκανε για να καθησυχάσει τις ανησυχίες της κατά τη διάρκεια της πανδημίας: «Όπως και οι περισσότεροι γονείς, επικεντρώνομαι στο να παραμένω ήρεμη, ώστε τα παιδιά μου να μην νιώθουν άγχος από μένα ενώ και τα ίδια ανησυχούν. Τους έδωσα όλη μου την ενέργεια. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, το λαγουδάκι της Vivienne πέθανε κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης και υιοθετήσαμε δύο γλυκά μικρά λαγουδάκια που είναι με ειδικές ανάγκες. Πρέπει να είναι ζευγάρι. Είναι τόσο ήρεμα και αυτό βοήθησε στο να επικεντρωθεί στη φροντίδα της μαζί τους αυτή τη στιγμή»

Και τέλος, η ηθοποιός ρωτήθηκε για το ποια είναι η επιθυμία της για τη ζωή της για μετά τον εγκλεισμό. Και απάντησε: «Ότι η εστίαση στις προσπάθειες για διαρθρωτικές αλλαγές στην προστασία των ευάλωτων ατόμων παραμένει στο επίκεντρο των συζητήσεων μας. Ότι αποφεύγουμε την εσωστρέφεια και εργαζόμαστε με ακόμη μεγαλύτερη επίγνωση της κοινής μας ανθρωπιάς».