Δεν θα πιστεύετε πόσο πουλήθηκε το αρχοντικό της Ρένας Βλαχοπούλου στην Κέρκυρα!

02.08.2018
Δεν θα πιστεύετε πόσο πουλήθηκε το αρχοντικό της Ρένας Βλαχοπούλου στην Κέρκυρα!
Το εντυπωσιακό αρχοντικό της Κερκυραίας πουλήθηκε μαζί με τα έπιπλα της.

Μπορεί πριν από 14 χρόνια να μας άφησε και να ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων, η Ρένα Βαλαχοπούλου όμως θα ζει πάντα μέσα από το σπουδαίο έργο που μας άφησε. Ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η μασκότ της Κέρκυρας και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο Πάνος Ζόγκας στο Down Town: «Η Ρένα είναι κατά κάποιον τρόπο το “πρόσωπο” του νησιού. Η Κερκυραία. Και αγαπούσε το νησί με πάθος. Το θεωρούσε τον τόπο της…».

Στο Down Town που κυκλοφορεί γίνεται επίσης ειδική αναφορά και στο τριώροφο αρχοντικό της αείμνηστης ηθοποιού αλλά και στην τιμή που πουλήθηκε το 2013!

Διαβάστε επίσης: 22 χρόνια χωρίς την Αλίκη Βουγιουκλάκη-Πλούσιο φωτογραφικό υλικό που δεν έχετε δει!

«Η Ρένα είναι κατά κάποιον τρόπο το “πρόσωπο” του νησιού, η μασκότ. Η Κερκυραία. Και αγαπούσε το νησί με πάθος. Το θεωρούσε τον τόπο της. Εκεί ήθελε να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της με τον σύζυγό της, Γιώργο Λαφαζάνη. Στα 60 της οργανώνει το όνειρό της για την τελευταία πράξη της ζωής της. Σ’ ένα οικόπεδο έξι στρεμμάτων, δέκα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, χτίζει ένα τριώροφο σπίτι 460τμ. Εκεί θα περνάει τέσσερις μήνες το χρόνο. Και εκεί θα δηλώνει πως ζει πια στον δικό της τόπο, στον τόπο των ονείρων της.

Όταν πέθανε, το 2004, έκλεισε το σπίτι με λουκέτο και δεν άνοιξε ποτέ ξανά. Ο σύζυγός της, που ήταν και ο κληρονόμος της, αρνιόταν να πάει, δεν ήθελε να θυμάται. Δεν ήθελε ούτε καν να το συντηρεί. Άλλωστε, τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό της, εκείνος παθαίνει Αλτσχάιμερ και το 2010 πεθαίνει, χωρίς ποτέ να μπορέσει να ξεπεράσει την απουσία της. Τελικά το σπίτι πουλήθηκε το 2013 σε πολύ χαμηλή τιμή σε σχέση με την πραγματική αξία του, για 500.000 ευρώ, με όλα τα έπιπλά της μέσα».

Γιώργος Μουλάς