Γκάφα στα Όσκαρ: Ανακοίνωσαν κατά λάθος Καλύτερη ταινία το «La La Land» [photos+vds]

27.02.2017
Μία ασύλληπτη γκάφα που δεν έχει ξανασυμβεί τελετή απονομής βραβείων, έκλεισε η 89η τελετή των Όσκαρ. Ενώ αρχικά ανακοινώθηκε ότι το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας πάει στο φαβορί La La Land τελικά στη συνέχεια είπαν ότι έγινε λάθος και το βραβείο ανήκει στην ταινία Moonlight!

Εκείνος που μπερδεύτηκκε και ανακοινωσε άλλα αντί άλλων ήταν ο παρουσιαστής του βραβείου Γουόρεν Μπίτι. Προσπαθώντας στη συνέχεια να τα μαζέψει εξήγησε ότι του έδωσαν την ανακοίνωση με την οποία η Εμμα Στόουν κέρδισε το Οσκαρ Α' γυναικείου Ρόλου για το La La Land και εκεί έγινε το μπέρδεμα.

Το clue της υπόθεσης ήταν η άβολη στιγμή που οι συντελεστές του La La Land αναγκάζονται να κατέβουν από τη σκηνή και αυτό το λάθος ήταν από αυτά που στιγμάτισαν τη βραδιά...

Μάλιστα στη συνέχεια άρχισαν και τα πειράγματα που δέκτης τους έγινε η «δύσμοιρη» Έμμα Στόουν, η οποία όταν κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και θέλησε να βγάλει τον καθιερωμένο ευχαριστήριο λόγο, η πρώτη ερώτηση που της έκαναν ήταν «Αλλά έχεις το φάκελο;»

Η ίδια πάντως δήλωσε ενθουσιασμένη για το Moonlight, τονίζοντας ότι είναι μίας από τις «σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών»

Το «Moonlight», που αναφέρεται στη ζωή ενός νεαρού μαύρου γκέι, κέρδισε επίσης το Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου, καθώς και του Β' Ανδρικού Ρόλου.

Αντιθέτως το «La La Land» που είχε προταθεί για 14 Όσκαρ, κέρδισε συνολικά 6, συμπεριλαμβανομένων του Α' Γυναικείου Ρόλου (Έμμα Στόουν), καθώς και της Καλύτερης Σκηνοθεσίας, με τον Ντάμιεν Σάζελ να είναι ο νεότερος σκηνοθέτης που κερδίζει Όσκαρ σε ηλικία μόλις 32 ετών.