Ιστορικό φιάσκο στα Όσκαρ: Ανακοινώθηκε λάθος καλύτερη ταινία [photos & vds]

27.02.2017
Ασύλληπτο αυτό που έγινε στο τέλος της χθεσινής 89ης τελετής όταν η Φέι Ντάναγουέι και ο Γουόρεν Μπίτι ανέβηκαν στη σκηνή να παρουσιάσουν το βραβείο της καλύτερης ταινίας.

"La La Land" διάβασε η Φέι Ντάναγουέϊ και φυσικά ανέβηκαν όλοι οι συντελεστές της ταινίας ανέβηκαν στη σκηνή συγκινημένοι να παραλάβουν το Όσκαρ. Οι παραγωγοί ξεκίνησαν τους λόγους τους και κάποια στιγμή, ήταν ο Τζόρνταν Χόροβιτς, ένας από τους παραγωγούς -και πρώτους από όσους πρόλαβαν να μιλήσουν- που διαπίστωσε το λάθος.

Πλησίασε λοιπόν το μικρόφωνο και φώναξε: "Χάσαμε παρεμπιπτόντως". "Moonlight", μόλις κερδίσατε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας". Το κοινό πάγωσε για ένα λεπτό και αμέσως μετά ξέσπασε σε κραυγές με του συνετελεστές του La La Land να κατεβαίνουν από τη σκηνή παγωμένοι και εκείνους του Moonlight να ανεβαίνουν χωρίς να πιστεύουν τι έχει συμβεί.

"Άνοιξα τον φάκελο και έγραφε Έμα Στόουν La La Land", και γι' αυτό άργησα τόσο πολύ να το δώσω... Μου έδωσαν τον λάθος φάκελο", εξηγησε ο άμοιρος ο Γουόρεν Μπίτι αλλά το κακό είχε γίνει. Και γράφτηκε στην ιστορία, μαζί με μερικές ακόμη αξέχαστες στιγμές!

Δες τις πληροφορίες για τη βραδιά και όλα τα βραβεία στο cinemag.gr