Κόλαφος η Μέριλ Στριπ εναντίον του Λάγκερφελντ και της δημόσιας προσβολής του

26.02.2017
Μέγα σκάνδαλο ξέσπασε λίγες μέρες πριν από τη σημερινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ με πρωταγωνιστές τον επικεφαλής του οίκου Chanel και την πολυβραβευμένη πρωταγωνίστρια.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Καρλ Λάνγκερφελντ στο WWD (Women Wear Daily) αποκάλυψε ότι η Μέριλ Στριπ αρνήθηκε να φορέσει στην τελετή των Όσκαρ το φόρεμα που εκείνη είχε ήδη ζητήσει από τον οίκο Chanel καθώς κάποιος άλλος οίκος της πρόσφερε χρήματα για να επιλέξει δική του δημιουργία, παραθέτοντας μάλιστα και τις κουβέντες που είχαν με τους ανθρώπους του επιτελείου της σταρ.

Σήμερα, μετά τον σάλο που προκλήθηκε και την επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου της διάσημης ηθοποιού που διαψεύδει κατηγορηματικά το συμβάν, υπογραμμίζοντας την ηθική της ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, μεταξύ άλλων, έρχεται η δική της, προσωπική αντίδραση, αλλά και η δημόσια συγνώμη τόσο του ίδιου του Λάνγκερφελντ όσο και του Οίκου Chanel.

"Ο οίκος Chanel συζήτησε με τη στυλίστρια της κυρίας Στριπ, ώστε κατόπιν δικής της παραγγελίας να σχεδιάσει ένα φόρεμα για να φορέσει στην τελετή απονομής των Όσκαρ. Ύστερα από μια ανεπίσημη κουβέντα κατάλαβα λανθασμένα ότι η κυρία Στριπ ενδέχεται να επέλεξε άλλον σχεδιαστή εξαιτίας κάποιας αμοιβής, πράγμα το οποίο οι άνθρωποί της με διαβεβαίωσαν ότι δεν ισχύει. Λυπάμαι πολύ για τη διαμάχη και εύχομαι τα καλύτερα για την κυρία Στριπ για την 20ή υποψηφιότητά της".

Αυτά δήλωσε ο Καρλ Λάνγερφελντ, όμως δεν ικανοποίησαν καθόλου την Μέριλ Στριπ η οποία με τη σειρά της απάντησε ως εξής:

"Αναφορικά με τη 'δήλωση' του κυρίου Λάνγκερφελντ, δεν υπάρχει καμία 'διαμάχη': Ο Καρλ Λάνγερφελντ, ένας εξέχων σχεδιαστής δυσφήμισε εμένα, τη στυλίστριά μου και τον επιφανή σχεδιαστή του οποίου το φόρεμα επέλεξα τελικα να φορέσω σε ένα σημαντικό έντυπο της βιομηχανίας.
Η συγκεκριμένη έκδοση δημοσίευσε τη δυσφήμιση χωρίς να τη διασταυρώσει. Επομένως, η ιστορία αναπαράχθηκε σε όλη την υδρόγειο και συνεχίζει να υπερκαλύπτει την εμφάνισή μου στα Όσκαρ, και μάλιστα στην ιδιαίτερη περίπτωση της 20ής υποψηφιότητάς μου που αποτελεί ρεκόρ και τελικά να επισκιάζει την τιμή αυτή στα μάτια του Τύπου, τον συναδέλφων μου και του κοινού.
Δεν το λαμβάνω αυτό καθόλου ελαφρά και η γενική και αόριστη δήλωση του κυρίου Λάνγκερφελντ όπου εκφράζει τη λύπη του για τη 'διαμάχη' δεν ήταν συγνώμη.
Είπε ψέματα, τύπωσαν αυτό το ψέμα και εγώ ακόμη περιμένω".

Λίγες ώρες πριν την λαμπερή 89η λαμπερή τελετή και τα αίματα βράζουν ενώ το όνομα τοη σχεδιαστή που επέλεξε τελικά η Μέριλ Στριπ δεν έγινε γνωστό. Στη φωτογραφία κάτω η διάσημη ηθοποιός στην τελετή του 2012 όπου κέρδισε το τρίτο βραβείο Όσκαρ