Πάρις Τζάκσον: «Γράφω μουσική γιατί...»

22.02.2017
Εάν περιμένατε να ακολουθήσει η κόρη του διάσημου τραγουδιστή μια ανάλογη καριέρα στη μουσική βιομηχανία, απατάστε. Η μικρή φαίνεται αποφασισμένη -προς το παρόν τουλάχιστον- να ακολουθήσει άλλους δρόμους.

Αν και μόλις 18 χρονών η Πάρις Τζάκσον έχει ζήσει μια ιδιαίτερα πολυτάραχη ζωή. Ο ξαφνικός θάνατος του πατέρα της Μάικλ Τζάκσον όταν η ίδια ήταν μόλις 11 ετών, η συνάντησή της ξανά με την μητέρα της Ντέμπι Ρόου -που είχε παραχωρήσει την αποκλειστική κηδεμονία των παιδιών στον τραγουδιστή-, η συμβίωση με τη γιαγιά της και όλη την οικογένεια Τζάκσον την επηρέασαν και όχι θετικά.

Μέχρι στιγμής έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας, έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα και φαίνεται να ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον εαυτό της και τις δυνατότητές της. Φαίνεται όμως ότι μέχρι στιγμής δεν θεωρεί τον εαυτό της μουσικό, ούτε αναζητά μια θέση στη μουσική βιομηχανία.

«Γράφω μουσική για τον εαυτό μου» δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό CR Fashion Book Issue 10. «Είναι για μένα ένας τρόπος να ξεφεύγω. Δεν είναι κάτι που βλέπω τον εαυτό μου να το ακολουθεί σαν καριέρα. Υπάρχουν τόσο σπουδαίοι καλλιτέχνες στην οικογένειά μου. Εάν το έκανα ως καριέρα θα άλλαζε το πώς νιώθω για τη μουσική, και αυτό δεν θα ήθελα να συμβεί. Η μουσική δρα για μένα θεραπευτικά, να την ακούω, να γράφω και να παίζω. Μερικές φορές είμαι στο αυτοκίνητο, σκέφτομαι κάποιους στίχους, τους γράφω και αργότερα τους μελοποιώ».

Ωστόσο η Πάρις έχει το δικό της συγκρότημα ενώ ομολογεί ότι μόνιμη πηγή έμπνευσής της είναι ο πατέρας της «Ήταν ο πιο δυνατός άνθρωπος που γνώρισα ποτέ. Προσπαθούσε να κάνει τα πάντα με όσο το δυνατόν περισσότερη αγάπη και καλοσύνη. Πιστεύω ότι το 99% της έμπνευσής μου πηγάζει από αυτόν γιατί αυτός ήταν πάντα ο κόσμος μου. Είναι οι ρίζες μου».

Πολύ καλή σχέση έχει και με τους δύο αδερφούς της στους οποίους αναφέρεται συχνά. Για να ευχηθεί στον αδερφό της Μπλάνκετ που έκλεισε τα 15 ανέβασε στο Instagram φωτογραφία τους από όταν ήταν παιδιά.

«Θέλω να μείνεις για πάντα μωρό» του εύχεται ανάμεσα στα άλλα. «Είσαι ένας από τους πιο δυναμικούς, έξυπνους και αφοσιωμένους ανθρώπους που γνωρίζω. Το να σε βλέπω να μεγαλώνεις και να γίνεσαι άντρας είναι σούπερ τρομακτικό αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να εκφράσω το πόσο περήφανη νιώθω. Σε αγαπάω πάρα πολύ»