Η Κοντσίτα θέλει να γίνει πάλι άντρας

16.02.2017
Η εμφάνιση αυτή στη Eurovision προκάλεσε αίσθηση και συζητήθηκε όσο καμία άλλη. Ο λόγος για την Κοντσίτα, τον άντρα ή καλύτερα τη νταργκ περσόνα με το μούσι και το βαρύ μακιγιάζ που εκπροσώπησε την Αυστρία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2014 στην Κοπεγχάγη και κέρδισε τη νίκη.

Πίσω από την Κοντσίτα κρύβεται ο τραγουδιστής Τομ Νόιβιρτ που κάθε φορά που μιλάει για τον εαυτό του χρησιμοποιεί θηλυκές αντωνυμίες. Κι όμως τώρα φαίνεται να το μετανιώνει κι επιδιώκει την καταστροφή της περσόνας αυτής και τη δημιουργία άλλης, πιο αντρικής φιγούρας.

«Νιώθω ότι θέλω να δημιουργήσω μια νέα περσόνα. Ίσως ούτε καν τον εαυτό μου. Με τη γυναίκα με το μούσι έχω καταφέρει τα πάντα μετά τη νίκη στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Δεν τη χρειάζομαι πια» δήλωσε ο 28χρονος στη γερμανική εφημερίδα "Die Welt".

Αν και το χρονοδιάγραμμα για την "κηδεία" της Κοντσίτα Βουρστ, δεν είναι ξεκάθαρο, είναι μάλλον απίθανο να συμβεί πριν από την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ που έχει προαναγγελθεί ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά.

«Είμαι και πάντα θα είμαι ο Τομ. Δεν θέλω να είμαι γυναίκα. Αγαπώ τους άνδρες ως άνδρας. Όταν είμαι ντυμένος Κοντσίτα, οι άνδρες δεν με ενδιαφέρουν. Ως νούμερο drag σόου είμαι απολύτως ασέξουαλ» ξεκαθάρισε ο Νόιβιρτ.