Οι άγνωστες φιλανθρωπίες του Τζορτζ Μάικλ

27.12.2016
Για τον Τζορτζ Μάικλ όλοι έχουν ένα καλό λόγο να πουν. Αναμφισβήτητα είναι από τις προσωπικότητες αυτές που άφησαν το στίγμα τους όχι μόνο με το ταλέντο και τη θεική φωνή αλλά και με το χαρακτήρα τους. Μεταξύ άλλων, μετά το θανατό του μαθαίνουμε άγνωστες πτυχές του που τον ανεβάζουν ακόμη ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά στην εκτίμησή μας.

Ο πιο σταρ ήταν φιλάνθρωπος με όλη τη σημασία της λέξης αφού διατηρούσε χαμηλό προφίλ και δεν διαφήμισζε τις πράξεις αλληλλεγγύης. Την πλευρά του αυτή αποκάλυψε ο παρουσιαστής, σκηνοθέτης και παραγωγός Ρίτσαρντ Οζμάν μετά το θάνατο του ποπ σταρ.

Όπως λέει ο ίδιος ο Τζορτζ Μάικλ ήταν από την πάστα αυτή των ανθρώπων που βοηθούν τους συνανθρώπους του όταν έχουν ανάγκη χωρίς μάλιστα να θέλει οι πράξεις ανθρωπιάς να γίνονται γνωστές.

Σύμφωνα με τον Οζμάν όταν ήταν παραγωγός του τηλεπαιχνιδιού Deal, μία διαγωνιζόμενη ήλπιζε ότι θα κέρδιζε 15 χιλιάδες λίρες προκειμένου να πληρώσει για την θεραπεία της για την εξωσωματική γονιμοποίηση που ήθελε να κάνει. Τελικά όμως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει αυτό το πόσο και τότε ο Τζορτζ Μάικλ που προφανώς, όπως είπε ο Οζμάν, παρακολούθησε το τηλεπαιχνίδι από την τηλεόραση, τηλεφώνησε στην εκπομπή έμαθε τα στοιχεία της παίκτριας και της έδωσε όλο το ποσό που χρειάζονταν για την θεραπεία. Σύμφωνα με τον Independent, η πράξη αυτή του ποπ σταρ έμεινε μυστική μέχρι και την ημέρα του θανάτου του.

Βέβαια η φιλανθρωπική δράση του καλλιτέχνη ήταν γνωστή αφού είχε ενεργή συμμετοχή στην περίφημη Band Aid, στην οποία συμμετέχουν πολλοί Βρετανοί και Ιρλανδοί μουσικοί με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά της Αφρικής, ενώ ήταν και μέλος της οργάνωσης Rainbow Trust, που συγκεντρώνει χρήματα για παιδιά που πάσχουν από ανίατες ασθένειες.