«Έφυγε» ο πρώην σύζυγος της Κούρκουλα, Διαγόρας Χρονόπουλος

11.03.2015
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 76 ετών ο Διαγόρας Χρονόπουλος, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο γνωστός θεατράνθρωπος γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν. Από το 1971 ασχολήθηκε με την παραγωγή ταινιών, ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικών σειρών, τηλεταινιών και διαφημιστικών για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Δίδαξε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ενώ τα τελευταία οχτώ χρόνια στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, στην οποία ήταν και διευθυντής.

Επίσης, διετέλεσε αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, ενώ από το 1975 συμμετείχε στην ίδρυση του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Ο Χρονόπουλος υπήρξε παντρεμένος με την Ελένη Κούρκουλα, με την οποία – όπως ο ίδιος είχε δηλώσει – διατήρησαν άριστες σχέσεις μετά το διαζύγιο, έχοντας μάλιστα καθημερινή επικοινωνία. Άριστες ήταν οι σχέσεις τους και με την πρώτη του γυναίκα, τη γνωστή σεναριογράφο, Ελένη Μαβίλη με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά.