Πέθανε η Σίρλεϊ Τεμπλ

11.02.2014
Η ηθοποιός που ταυτίστηκε με τον όρο "παιδί-θαύμα" όσο καμία άλλη "έφυγε" σε ηλικία 85 ετών.

Η Σίρλεϊ Τεμπλ (Shirley Temple) πέθανε στο σπίτι της στην Καλιφόρνια από φυσικά αίτια, τη Δευτέρα, όπως επιβεβαιώθηκε και επίσημα από τον ατζέντη της, έχοντας δίπλα της τους πολύ δικούς της ανθρώπους.

"Τη χαιρετίζουμε για μια ζωή εξαιρετικών επιτευγμάτων ως ηθοποιού, διπλωμάτη και ως την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, προγιαγιά αλλά και λατρεμένη σύζυγο επί 55ετίας του εκλιπόντος Τσαρλς Άλντεν Μπλακ" αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας για τον θάνατό της.

Η αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1928 και συμμετείχε στην πρώτη της ταινία σε ηλικία τριών ετών.

Στο απόσπασμα που ακολουθεί, θυμηθείτε τη σε χαρακτηριστική σκηνή της μεγάλης της επιτυχίας "Bright Eyes" (1934) να τραγουδά "On The Good Ship Lollipop"

Η Σίρλεϊ Τεμπλ αποσύρθηκε από την βιομηχανία του κινηματογράφου στα 22 της, και αργότερα επανήλθε στο προσκήνιο ως πετυχημένη επιχειρηματίας και διπλωμάτης.

Από το 1969 μέχρι το 1974, η Τεμπλ ήταν μέλος της αμερικανικής αποστολής στα Ηνωμένα Έθνη, από το 1974-1976 διετέλεσε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Γκάνα και από το 1989-1992 ήταν η πρεσβευτής των ΗΠΑ στην τότε Τσεχοσλοβακία.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί τη βλέπετε να παραλαμβάνει ειδικό τιμητικό βραβείο SAG το 2006.