Ο Σάκης δότης στην Τράπεζα Μυελού Των Οστών

30.01.2014
Την επίσημη λειτουργία της Τράπεζας κήρυξε η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, παρουσία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και του γνωστού καρδιοχειρουργού, Μαγκντί Γιακούμπ.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς έκανε την αρχή :«Με λίγο από τον χρόνο μας και μία πάρα πολύ απλή διαδικασία, μπορούμε όλοι να δώσουμε ελπίδα και ζωή», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα με το μήνυμα του στα social media κάλεσε και τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμα του: «Σήμερα έγινα δότης στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών "Όραμα Ελπίδας". Πρέπει να γίνουμε χιλιάδες!», έγραψε ο Σάκης , και ανέβασε την φωτογραφία με την σχετική αίτηση που συμπλήρωσε.

Οι διαδικτυακοί φίλοι του τραγουδιστή επικρότησαν την κίνηση ανθρωπιάς του Σάκη ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που του ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες προκειμένου να γίνουν δότες.

Δότης μυελού των οστών μπορεί να γίνει ο καθένας, ηλικίας 18 - 45. Για την λήψη του μοσχεύματος, όταν βρεθεί ότι είναι συμβατός δότης, θα απαιτηθούν μόνο δύο με τρεις ώρες και, αμέσως μετά, ο εθελοντής είναι ελεύθερος να επιστρέψει στην καθημερινή του ζωή.