Σίνθια Νίξον: Έχω ομοφυλόφιλη σχέση από επιλογή

31.01.2012
Μετά τη δήλωση της ότι η ομοφυλοφιλία είναι "επιλογή", η πρωταγωνίστρια του "Sex and the City" μπήκε στο στόχαστρο των υποστηρικτών για τα δικαιώματα των γκέι και ένιωσε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

"Τα σχόλια που έκανα πρόσφατα στους New York Times αφορούσαν εμένα και την προσωπική μου ιστορία σε σχέση με την ομοφυλοφιλία μου", είπε η Σίνθια Νίξον (Cynthia Nixon) στο μηνιαίο περιοδικό για θέματα ομοφυλοφίλων, "The Advocate":

"Πιστεύω ότι ο καθένας μας ακολούθησε διαφορετικούς δρόμους για να έρθει στη γκέι κοινότητα και δεν μπορούμε ούτε πρέπει να δημιουργούμε μονολιθικές πολιτισμικές αφηγήσεις που μπορεί να απομονώνουν και να αποδυναμώνουν τα μέλη της.

Ωστόσο, στον βαθμό που κάποιος θα ήθελε να ερμηνεύσει τα λόγια μου με αυστηρά τυπικό τρόπο, διευκρινίζω: Παρότι δεν χρησιμοποιώ συχνά τη λέξη, ο τεχνικά ακριβής όρος για την [σεξουαλική] επιλογή μου είναι 'αμφισεξουαλική'.

Πιστεύω ότι η αμφισεξουαλικότητα δεν είναι επιλογή, είναι γεγονός. Αυτό που 'επέλεξα' είναι να είμαι σε μια ομοφυλόφιλη σχέση".

Η 45χρονη ηθοποιός που πρόσφατα προκάλεσε αίσθηση ξυρίζοντας το κεφάλι της για τις ανάγκες του ρόλου της ως καρκινοπαθούς στην παράσταση "Wit" του Μπρόντγουεϊ όπου πρωταγωνιστεί, συμπλήρωσε την ανακοίνωση της εκφράζοντας την ελπίδα ότι μια μέρα όλοι θα αναγνωρίζονται ως "πλήρεις και ίσοι πολίτες".

Καρκινοπαθής και η ίδια και ενεργή ακτιβίστρια στον αγώνα εναντίον του καρκίνου του μαστού, διατηρούσε δεσμό επί 15 χρόνια με τον συμμαθητή της από το σχολείο και καθηγητή αγγλικών, Ντάνι Μόζες (Danny Mozes) με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά.

Από το 2004 που ανακοίνωσε δημόσια την αμφισεξουαλική της επιλογή, βρίσκεται σε σχέση με την εκπαιδευτικό Κριστίν Μαρινόνι (Christine Marinoni) η οποία πέρυσι γέννησε τον γιο τους, Μαξ (Max).