Η Χούκλη δηλώνει ευτυχισμένη που ζει

23.09.2011
Μέσα στο όλο κλίμα απογοήτευσης και οικονομικής κρίσης, υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται την κάθε τους στιγμή σαν την κεντρική

Μέσα στο όλο κλίμα απογοήτευσης και οικονομικής κρίσης, υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται την κάθε τους στιγμή σαν την κεντρική παρουσιάστρια του ANT1 Μαρία Χούκλη, η οποία μετά την αναμέτριση της με τον θάνατο εκτιμάει αλλιώς τη ζωή και την κάθε της στιγμή.

Και ποια η γνώμη της για την οικονομική κρίση: Με ρωτούν συνέχεια αν θα χρεοκοπήσουμε. Είναι η κουβέντα που γίνεται παντού. Στο περίπτερο, στο μανάβη, στο ταξί, όπου κι αν βρεθώ, μου κάνουν ξανά και ξανά αυτή την ερώτηση. Είναι η αγωνία των ανθρώπων πια, κοιμούνται και ξυπνούν μ’ αυτή... Όπως και να το δει κανείς είναι περισσότερες οι πιθανότητες για να συμβεί το μοιραίο από το αντίθετο. Φοβάμαι πως θα γίνουν πολλές και άδικες θυσίες. Πάντα σ’ αυτές τις μεταιχμιακές εποχές χάνεται και ο κόσμος που δεν αξίζει και δεν πρέπει να χαθεί. Και αυτό είναι θλιβερό...'”, δήλωσε στο περιοδικό Down Town η παρουσιάστρια.

Άραγε θα έφευγε από τη χώρα: “Έχω μπει κι εγώ σ’ αυτό τον προβληματισμό, άλλωστε κι εγώ σ’ αυτό τον τόπο ζω, σ’ αυτήν την κοινωνία. Το δυστύχημα είναι ότι με βρίσκει κάπως μεγάλη αυτή η κρίση. Αν ήμουν αρκετά χρόνια νεότερη, νομίζω πως θα έφευγα και θα προσπαθούσα να βρω δουλειά στο εξωτερικό. Το σίγουρο είναι πως πέρασα την περίοδο του σοκ και του πένθους για ό,τι συμβαίνει. Τώρα είμαι σε μια φάση που λέω πως ό,τι είναι να έρθει, θα’ ρθει, θα το αντιμετωπίσουμε. Είμαι έτοιμη για όλα'', δήλωσε η Χούκλη που το έχει σκεφτεί και να φύγει από τη χώρα.

Όσο για την περιπέτεια της υγείας της,εξηγεί πώς αναθεώρησε τα πάντα και είδε τα πράγματα με άλλο μάτι: “Όταν αναμετράσαι με το θάνατο, η ιδέα του ότι μπορεί να μην υπάρχεις από τη μια μέρα στην άλλη ποτίζει αλλιώς ό,τι σου συμβαίνει. Και δεν το λέω θεωρητικά αυτό, το ζω. Είναι φορές που κολυμπάω και λέω Θεέ μου τι ευτυχία. Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Νιώθω ευγνωμοσύνη όταν μυρίζω ένα λουλούδι ή διαβάζω ένα ωραίο βιβλίο ή γελάω με τους φίλους μου, λέω, "να, αυτή η στιγμή, τώρα, αυτό είναι ευτυχία'', είπε η παρουσιάστρια. Αυτό θα πει να χαίρεσαι κάθε λεπτό που είσαι καλά!

Ελένη Αναστασάκη