Σ.Τζ Πάρκερ: "Δεν είμαι κομψή, η Κάρι είναι"!

06.06.2008
Την έχει αγαπήσει όλος ο πλανήτης. Οι άντρες την έχουν ψηφίσει ως το πιο σέξι θηλυκό και οι γυναίκες έχουν ζηλέψει την ανεξαρτησία, το στυλ και την παρέα της. Κλαίγαμε μαζί της κάθε φορά που την πλήγωνε ο «Μr Βig»

Από τον ΣΑΜ ΚΕΝΤ, απόδοση στα ελληνικά: Κατιάνα Ματζαρίδου

Την έχει αγαπήσει όλος ο πλανήτης. Οι άντρες την έχουν ψηφίσει ως το πιο σέξι θηλυκό και οι γυναίκες έχουν ζηλέψει την ανεξαρτησία, το στυλ και την παρέα της. Κλαίγαμε μαζί της κάθε φορά που την πλήγωνε ο «Μr Βig» και αγωνιούσαμε όλες τις φορές που προσπαθούσε να κρατήσει μια σχέση με τον Έινταν ή το γοητευτικό Ρώσο ζωγράφο, που την έπεισε να αφήσει τη Νέα Υόρκη για το Παρίσι. Η Κάρι Μπράντσο και η παρέα της επιστρέφουν από σήμερα στους κινηματογράφους και το ΛΟΙΠΟΝ σας εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη με την πρωταγωνίστρια του «Sex and the City», το ζωντανό μύθο που ακούει στο όνομα Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.

Έχει ακουστεί ότι οι σχέσεις σου με τις συμπρωταγωνίστριές σου δεν ήταν οι καλύτερες. Υπάρχει πράγματι κάτι που να σε έχει ενοχλήσει;

«Λατρεύω τα κορίτσια και δεν έχω μετανιώσει στιγμή που ξαναβρεθήκαμε στα ίδια πλατό για να κάνουμε την ταινία. Είμαστε πλέον οικογένεια και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά άλλωστε. Είμαι περήφανη για την καριέρα τους και πιστεύω ότι είναι καταπληκτικές».

Κι όμως, ακούστηκε ότι πικράθηκες με την Κιμ Κατράλ, όταν αρνήθηκε να υπογράψει και να συναινέσει για τη δημιουργία της ταινίας. Ούτε αυτό είναι αλήθεια;

«Ειλικρινά, είμαστε όλες φίλες και θα ήθελα να κάνουμε συχνότερα παρέα. Ήταν η μόνη που αναφέρθηκε στα χρήματα που θα έπαιρνε, όμως αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Προκάλεσε αρνητικά σχόλια, όμως κανείς δεν σκέφτηκε να ρωτήσει κι εμάς αν ήμασταν ευχαριστημένες από την καθυστέρηση της πραγματοποίησης της ταινίας. Έτσι δεν είναι; Κανείς δεν μας ρώτησε αν εμείς συμφωνούσαμε με τη δική της άρνηση και το γεγονός ότι μας εμπόδιζε να κάνουμε κάτι που θέλαμε, ή κάνω λάθος;».

Γιατί η πρεμιέρα έγινε στο Λονδίνο και όχι στη Νέα Υόρκη, την πόλη που ήταν το σήμα κατατεθέν της σειράς;

«Έτσι αποφάσισαν οι υπεύθυνοι κι έτσι έγινε. Περάσαμε πολύ καλά στο Λονδίνο και το ίδιο και στην Αμερική. Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα δεν περιμέναμε να έχουμε αυτή τη ζεστή αντιμετώπιση. Τα πλήθη μας λάτρεψαν, μας έδειξαν αγάπη και μας χάρισαν απλόχερα τη φιλοξενία και την αφοσίωσή τους».

Είσαι πρότυπο στυλ από τότε που φόρεσες τα ρούχα του ρόλου της Κάρι Μπράντσο. Πιστεύεις ότι το αξίζεις;

«Με κάνει να γελάω αυτός ο ισχυρισμός. Όσοι το λένε θα έπρεπε να με δούνε στην καθημερινότητά μου. Κάνω σοβαρά στυλιστικά λάθη και είμαι μάλλον το λάθος άτομο για να αξίζω τον τίτλο του στυλιστικού προτύπου. Πολύ θα ήθελα να μπορώ να ισχυριστώ το αντίθετο. Όμως, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλοι εσείς με βλέπετε ντυμένη grande, φτιαγμένη από τους στυλίστες των σειρών ή τους ενδυματολόγους των ταινιών. Δεν είμαι έτσι στη ζωή μου. Το 70% του χρόνου μου ντύνομαι χάλια».

Ποιο είναι το δικό σου στυλιστικό πρότυπο;

«Μου αρέσει πολύ η Κέιτ Μος. Είμαι σχεδόν κολλημένη μαζί της. Λατρεύω τον τρόπο με τον οποίο φοράει τα ρούχα και δεν τη φοράνε αυτά. Ακόμη και τα μαλλιά της, που είναι πάντα επιμελώς ατημέλητα, είναι πολύ ωραία. Φοράει αυτή την εποχή πολύ στενά τζιν και αυτές τις χαμηλές φαρδιές μπότες, που τις έχει σε όλα τα χρώματα. Μελετάω τις φωτογραφίες της και τσεκάρω και την παραμικρή λεπτομέρεια. Έτσι, μπορώ σχεδόν να ξέρω τι έχει στην ντουλάπα της. Αν μπορούσα να ζητήσω κάτι, θα ήταν η γκαρνταρόμπα της, αλλά και το δικό της απαράμιλλο στυλ. Δυστυχώς, είμαι μεγαλύτερη σε ηλικία και δεν μπορώ να βάλω τα δικά της ρούχα. Διαπιστώνω, όμως, ότι κι εκείνη προσαρμόζει τα ρούχα της όσο περνούν τα χρόνια».

Την έχεις γνωρίσει;

«Όχι. Και δεν θα ήθελα, γιατί φοβάμαι μην την απομυθοποιήσω. Όμως, αν τύχει και δουλέψω με ένα μακιγιέρ ή έναν κομμωτή που την ξέρει, τους ρωτάω συνέχεια.

Σου αρέσουν τα ψώνια; Αφιερώνεις πολύ χρόνο στο shopping;

«Μου αρέσουν πολύ τα ρούχα και ξεφυλλίζω περιοδικά μόδας για να βρω αυτά που μου αρέσουν. Τις περισσότερες φορές δεν έχω το χρόνο να πάω να τα αγοράσω. Από τότε που έγινα μαμά αφιερώνω τον περισσότερο χρόνο μου στο γιο μου. Ωστόσο, πρέπει να πω ότι μου αρέσουν πολύ τα ρούχα του Lanvin, του Balenciaga και του Alexander McQueen. Ο τελευταίος, όσο περνούν τα χρόνια, γίνεται όλο και καλύτερος. Θα ήθελα να έχω περισσότερα χρυσά βραχιόλια, περισσότερες τσάντες Fendi και οποιοδήποτε κομμάτι του Nicolas Ghesquiere. Και φυσικά, θέλω παπούτσια, πολλά παπούτσια, γιατί αυτό είναι το φετίχ μου. Με ασορτί τσαντάκια φυσικά. Παπούτσι και τσάντα είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζω μια ολόκληρη εμφάνιση».

Πόσα ζευγάρια παπούτσια έχεις;

«Δεν είναι 1.000, αλλά είναι πολλά και θέλω ακόμη περισσότερα. Λατρεύω τα παπούτσια του Pierre Hardy, τα οποία και φοράω αυτή τη στιγμή».

Υπάρχει κάτι άλλο που σου αρέσει στη μόδα;

«Τα παλιά vintage κομμάτια. Θα ήθελα να έχω περισσότερα, όμως δεν έχω το χρόνο να πάω να τα ψάξω».

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο στυλιστικό λάθος που μπορεί να κάνει μια γυναίκα;

«Να είναι μαυρισμένη και μάλιστα από σολάριουμ. Βλέπω το δέρμα μου και δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν άκουγα τις συμβουλές των γιατρών και νόμιζα ότι έδειχνα πιο υγιής αν είχα μαυρίσει. Πιστεύω ότι κάνει μεγάλο κακό στην υγεία μας και ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να είναι όλοι κίτρινοι από τα σολάριουμ».

Έχεις ψηφιστεί ως η πιο σέξι γυναίκα του κόσμου. Είσαι ευχαριστημένη από την εμφάνισή σου;

«Είμαι ευτυχισμένη και ικανοποιημένη από τον εαυτό μου. Πιστεύω ότι είμαι πολύ τυχερή που έχω αυτή την εμφάνιση, αν μπορούσα όμως να βελτιώσω κάτι, θα ήταν να βάλω λίγο βάρος. Δεν θέλω να είμαι τόσο αδύνατη και με εκνευρίζει η ψύχωση των ανθρώπων της μόδας με τις πολύ αδύνατες κοπέλες. Ούτε εγώ δείχνω τόσο καλή όταν αδυνατίζω. Μοιάζω γερασμένη και κουρασμένη. Άλλωστε, δεν βρίσκω ελκυστικό ένα σκελετό που περπατάει στην πασαρέλα».

Ποιες διασημότητες θαυμάζεις για την εμφάνισή τους;

«Για μένα σέξι είναι οι χυμώδεις γυναίκες. Θα ήθελα να έχω ένα σώμα σαν της Σκάρλετ Γιόχανσον ή της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Προσπαθώ να παχύνω λίγο, αλλά είναι τέτοιος ο σωματότυπός μου, όπως της μητέρας μου, που πάχυνε μετά από 8 εγκυμοσύνες. Έχω λοιπόν δρόμο μπροστά μου».

Σχεδιάζεις να αποκτήσεις κι άλλα παιδιά;

«Πολύ θα ήθελα ένα ακόμη μωρό. Νομίζω ότι δεν θα αργήσει να έρθει».

Πώς αισθάνθηκες όταν έγινες μητέρα;

«Για πρώτη φορά ήμουν απόλυτα ευτυχισμένη και σίγουρη για τον εαυτό μου όταν έμεινα έγκυος. Στη συνέχεια, όταν γέννησα, ένιωθα ακόμη καλύτερα. Κανένα συναίσθημα δεν συγκρίνεται με αυτό της μητρότητας. Συχνά ζητάω από τον άντρα μου να θυμηθούμε μαζί όλη τη διαδικασία της γέννας, τις μέρες στο μαιευτήριο και μετά στο σπίτι με το μωρό. Κλειδώσαμε την πόρτα, βγάλαμε το τηλέφωνο από την πρίζα και απολαύσαμε οικογενειακές στιγμές απόλυτης ευτυχίας».

Πιέστηκες να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης;

«Δεν μου αρέσει καθόλου η απαίτηση που έχουν όλοι από τις γυναίκες να χάσουν αμέσως τα κιλά της εγκυμοσύνης. Είναι σκέτη τρέλα. Ξέρω ότι το κάνει η Βικτόρια Μπέκαμ και άλλες διάσημες μαμάδες, αλλά αυτές έχουν τα χρήματα και την πολυτέλεια να πληρώνουν μια νταντά για να προσέχει το νεογέννητο και έναν προπονητή για να τις γυμνάζει. Η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τις ζωές των επωνύμων. Η μέση γυναίκα πρέπει να πάει στη δουλειά, να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της, να καθαρίσει το σπίτι της και να φροντίσει μια οικογένεια. Δεν προλαβαίνει να είναι λαμπερή και αδύνατη όπως οι σταρ!».

Μετά από 10 χρόνια γάμου νιώθεις ότι τα αισθήματά σου για τον άντρα σου Μάθιου Μπρόντερικ έχουν αλλάξει;

«Μόλις σήμερα το πρωί τον κοιτούσα να περπατάει στην κρεβατοκάμαρα και έδειχνε τόσο ωραίος και νέος. Έχει baby face σαν τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ και δεν δείχνει την ηλικία του. Του λέω συνέχεια πόσο ωραίος είναι και το σιχαίνεται. Του το λέω πολύ συχνά και τον φέρνω σε δύσκολη θέση. Ο άντρας μου έχει υπέροχο δέρμα. Σαν του γιου μου: φρέσκο, τέλειο και μαλακό. Δεν το περιποιείται καθόλου και σε αντίθεση με εμένα, που ξοδεύω χρόνο και χρήμα, στην περιποίησή του δείχνει υπέροχος!».

Σου ανταποδίδει το κομπλιμέντο;

«Είναι πιο αυστηρός και φειδωλός. Αλλά έχω την εντύπωση ότι εννοεί περισσότερα από όσα λέει».

Μπορείς να συγκρίνεις τη σχέση σου με τον Μάθιου με αυτή της Κάρι και του «Μr Βig»;

«Η Κάρι δεν συμβιβάστηκε ποτέ στη σχέση της με τον Big και είναι ένα μοντέρνο ζευγάρι. Πολύ πιο μοντέρνο από ό,τι εγώ με τον Μάθιου. Δεν μπορώ να ανεχτώ τέτοιου είδους συμπεριφορά: να μου πετάνε ένα κόκαλο πότε, πότε. Αυτοί οι δύο έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για το πώς θα ήθελαν να ζήσουν. Όμως, από την επιθυμία της να γίνει το άτομο που πιστεύει ότι θα έπρεπε να είναι αρνείται το γονίδιο για το γάμο με νυφικό».

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου; Υπάρχει στα σκαριά και σίκουελ;

«Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη τίποτα. Θα ήθελα ωστόσο να παίξω σε θεατρικό στο Λονδίνο. Δεν έχω βρει ακόμη το χρόνο, θα το ήθελα όμως πολύ. Το σανίδι ψήνει τον ηθοποιό, έτσι δεν είναι;».