Τα απόλυτα ρούχα και αξεσουάρ του καλοκαιριού

28.07.2009
Ακόμα κι αν για κάποιες από εσάς οι διακοπές έχουν τελειώσει, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γυρνάτε απεριποίητες στην πόλη. Για όσες το καλοκαίρι ξεκίνησε μόλις τώρα, κάντε απλά το δικό σας fashion statement σε όποιο summer spot και

Ακόμα κι αν για κάποιες από εσάς οι διακοπές έχουν τελειώσει, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γυρνάτε απεριποίητες στην πόλη. Για όσες το καλοκαίρι ξεκίνησε μόλις τώρα, κάντε απλά το δικό σας fashion statement σε όποιο summer spot και αν βρεθείτε. Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες για το τί είναι trendy το φετινό καλοκαίρι. Διότι το στυλ κάνει τη διαφορά, ειδικά αν είναι ξεχωριστό. Συνεπώς, μην ακολουθείτε πιστά τη μόδα και συνδυάστε το μοντέρνο με το πιο διαχρονικό.

Φορέματα: αν δεν έχεις πάρει ήδη τα κλασικά καλοκαιρινά φορεματάκια, κάντο τώρα που έχει εκπτώσεις. Τα χρώματα που πρέπει να έχεις είναι λευκό, κίτρινο, κοραλλί, πράσινο και φούξια. Μην σε απασχολεί αν δεν έχεις μαυρίσει. Κοριτσάκι είσαι και πρέπει να φοράς χαρούμενα χρώματα. Μείνε μακριά από βαριά υφάσματα και φόρα μόνο αέρινα, φαρδιά που κολακεύουν και αφήνουν το δέρμα να αναπνέει. Μήκος: πες όχι στα μάξι αν είσαι αρκετά κοντή και στα πολύ κοντά αν έχεις περιττά κιλάκια. Αυτά που φτάνουν λίγο πιο πάνω από ο γόνατο είναι η ιδανική λύση για όλες.

Φούστες: κορίτσια, οι τζιν φούστες δεν υπάρχουν πια και επίσης ζεσταίνουν απίστευτα. Στις διακοπές, επίλεξε αέρινες φούστες, τύπου τσιγγάνικες, μέχρι το γόνατο ή μάξι αν είσαι ψηλή. Οι πολύχρωμες ή με πολλά σχέδια είναι πολύ... ταξιδιάρικες και συνδυάζονται με μονόχρωμα φανελάκια.

Παντελόνια: απόφυγέ τα εκτός αν πας κάπου που φυσάει πολύ. Αν δεν αντέχεις τα κλασικά τζιν, προτίμησε τα γνωστά σαλβάρια ή βράκες που είναι σαν να μην φοράς παντελόνι και βγάζουν κάτι ιδιαίτερα εξωτικό. Τα μαύρα, μωβ, λευκά και μπλε θα σε καταβολέψουν. Από την άλλη, τα σορτσάκια παντός μήκους και χρώματος είναι η κλασική επιλογή για όλες τις γυναίκες. Ένα κίτρινο και ένα φούξια είναι ό,τι πρέπει για να κερδίσεις τις εντυπώσεις.

Μπλουζάκια: φέτος παρατηρούμε ότι δεν έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στα μπλουζάκια και ότι όσο πιο απλό, τόσο το καλύτερο. Ξέχνα το t-shirts με περίτεχνα σχέδια, στρας και παγέτες και βάλε φανελάκια σε όλα τα χρώματα. Όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο για να μην ξεμείνεις.

Όταν κάνει κρύο: εσύ θα έχεις μαζί σου 2-3 ζακετούλες από λεπτό ύφασμα ή 2-3 ανάλογα πουλοβεράκια. Το γκρι είναι μία πολύ ωραία επιλογή που σπάει τα φωτεινά χρώματα και συνδυάζεται με όλα. Αν θες σχεδιάκια, διάλεξε ρόμβους.

Παπούτσια: σανδάλια και πάλι σανδάλια. Φρόντισε απλά να είναι μαλακά για να μην πληγώνεται η πατούσα. Τα κλειστά παπούτσια προκαλούν έντονη οσμή το καλοκαίρι και προκαλούν μυκητιάσεις λόγω ζέστης. Το αρχαιοελληνικό στυλ ποτέ δεν πεθαίνει. Εδώ το φορούν όλες οι σταρ του Χόλυγουντ. Εσύ θα πεις όχι;

Τσάντες: τεράστιες πολύχρωμες για τη θάλασσα, δερμάτινες ευρύχωρες σε καφέ, μπεζ, κοραλλί και λευκό για τις βόλτες και φακέλους σε όλα τα φλούο χρώματα για τις εξόδους. Οι τσάντες από καραβόπανο είναι άκρως καλοκαιρινές και βολικές.

Κοσμήματα: το ιδανικό θα ήταν να τα αποφύγεις εφαρμόζοντας το ρητό less is more. Αλλά επειδή είσαι κοριτσάκι και το θες το στόλισμά σου, βάλε βραχιολάκια ποδιού και χεριού σε γήινα χρώματα για να μην κάνουν μπαμ. Καφέ και μπεζ από δέρμα ή και μεγάλα χοντρά βραχιόλια σε γυρνούν στα 70’s ενώ παραμένεις απλή. Αν το outfit είναι υπερβολικά απλό, βάλε ένα πολύχρωμο μακρύ κολιέ για να είσαι πιο groovy!

Μην ξεχάσεις: να προμηθευτείς μπαντάνες και χοντρά μαντήλια που σε σώζουν στη θάλασσα ενώ δεν χρειάζεται να φτιάχνεις τα μαλλιά σου στις διακοπές! Επίσης, τα ψάθινα καπέλα έχουν γίνει απαραίτητο must.

από την Κλέλια Φατούρου