Λαζάνια με κιμά, τυριά και κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ tlia 30%

15.04.2008

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό λαζάνια
  • λάδι ελιάς για το άλειμμα

Για τη γέμιση:

  • 1/2 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
  • 250 ml κρ. γάλ. ΝΟΥΝΟΥ tlia 30%
  • 1 φλιτζ. ρικότα, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 ml κρασί, κόκκινο
  • 5 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 αβγά
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα τυριού:

  • 250 ml κρ. γάλ. ΝΟΥΝΟΥ tlia 30%
  • 125 ml ΝΟΥΝΟΥ FAMILY 3,5%
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη

Για το γαρνίρισμα:

  • κόκκους πιπεριού

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά, έως ότου ασπρίσει. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ tlia 30%. Ανακατεύουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την παρμεζάνα, τη ρικότα, τα αβγά, χτυπημένα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε, έως ότου ενωθούν τα υλικά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαζάνια για 3-4 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά όχι όμως να βράσουν τελείως. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε, τα απλώνουμε σε μία λαδωμένη επιφάνεια εργασίας, βάζουμε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση στο καθένα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Διπλώνουμε κάθε λαζάνι σε ρολό, τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λάδι, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας το κλείσιμο να είναι προς τα κάτω και τα περιχύνουμε με τον ζωμό. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ tlia 30%, το γάλα ΝΟΥΝΟΥ FAMILY, την παρμεζάνα και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, έως ότου δέσει η σάλτσα. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Σερβίρουμε τα λαζάνια, περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα και γαρνίροντας με κόκκους πιπεριού.