Χοιρινό με κρούστα

15.04.2008
Τραγανό και νόστιμο!

Τι έχουμε:

  • 2 1/2 κιλά κρέας, χοιρινό, μπούτι, με το λίπος του
  • 2 ποτηράκια κρασί, λευκό
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • αλάτι χοντρό για το πασπάλισμα
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230οC.

Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στη συνέχεια, το πασπαλίζουμε με πιπέρι και το βάζουμε σε ένα ταψί. Το περιχύνουμε με το λάδι, το κρασί και το πασπαλίζουμε με αλάτι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160οC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 2 1/2 ώρες.

Μόλις δούμε ότι το κρέας έχει κάνει κρούστα, βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να χαράξουμε την επιφάνεια του κρέατος με ένα μαχαίρι.

Το κατάλληλο κρασί Cabernet Sauvignion.