Πανδαισία σοκολάτας

10.04.2008
Υπέροχη γεύση, καθώς η σοκολάτα συνδυάζεται τέλεια με το κάστανο.

Τι έχουμε:

  • 2 παντεσπάνια σοκολάτας
  • 1 ποτηράκι κονιάκ

Για την κρέμα:

  • 1 1/2 λίτρο Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
  • 400 γραμ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 100 γραμ. κάστανα
  • 150 γραμ. ζάχαρη, άχνη
  • 200 γραμ. νερό
  • σακούλα ζαχαροπλαστικής
  • Για το γαρνίρισμα:
  • τρίμματα σοκολάτας, κουβερτούρα
  • ζάχαρη, άχνη

Τι κάνουμε:

Χαράζουμε τις κορυφές από τα κάστανα και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό για περίπου 40 λεπτά.

Οταν βράσουν, αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα, τα ξεπλένουμε και τα χτυπάμε στο μπλέντερ, έως ότου γίνουν πουρές.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, έως ότου λιώσει. Ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθεί, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Εν τω μεταξύ, στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ με τη ζάχαρη άχνη, έως ότου γίνουν σαντιγί.

Ρίχνουμε στο μείγμα της σοκολάτας τον πουρέ του κάστανου, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά τη σαντιγί, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις μέχρι να γίνουν ομοιογενής κρέμα.

Στρώνουμε το ένα παντεσπάνι σε μια ορθογώνια φόρμα και το ραντίζουμε με το μισό από το κονιάκ.

Ρίχνουμε πάνω από το παντεσπάνι τη μισή κρέμα, την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.

Το ραντίζουμε με το υπόλοιπο κονιάκ και απλώνουμε με τον ίδιο τρόπο την υπόλοιπη κρέμα (κρατάμε λίγη για το γαρνίρισμα).

Στη συνέχεια, βάζουμε την κρέμα που κρατήσαμε στη σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε με ροζέτες.

Πασπαλίζουμε με τα τρίμματα της σοκολάτας και με τη ζάχαρη άχνη και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 2 ώρες, πριν σερβίρουμε.

Συμβουλή
Για περισσότερο άρωμα μπορούμε να προσθέσουμε στην κρέμα 4 κουταλιές λικέρ.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ Τεντούρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ