Μπίσοπ καπ

10.04.2008

Τι έχουμε:

  • 2 1/2 φλιτζ. κόκκινο κρασί, πόρτο
  • 1/2 φλιτζ. κονιάκ
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 2 λεμόνια
  • 20 γαρίφαλα
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC. Πλένουμε τα λεμόνια, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και καρφώνουμε πάνω τους τα γαρίφαλα. Το βάζουμε σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την κανέλα, τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μειωθούν στο μισό. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρασί πόρτο και συνεχίζουμε να τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αμέσως μόλις πάρουν μια βράση, και ρίχνουμε το περιεχόμενό της σε ένα μπολ για παντς, το οποίο έχουμε ζεστάνει. Προσθέτουμε τα λεμόνια, ολόκληρα, το κονιάκ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.