Μελιτζανάτο

10.04.2008
Θα κλέψει τις εντυπώσεις στο τραπέζι σας!

Τι έχουμε:

  • 2 κιλά μελιτζάνες
  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 1/2 κιλό κιμά, μοσχαρίσιο
  • 1/2 πακέτο ζυμαρικά, ριγκατόνι
  • 3 φλιτζ. σπιτική τομάτα από τον τρίφτη
  • 2 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζ. αρακά
  • 1/2 φλιτζ. Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό για το άλειμμα

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για περίπου 1/2 ώρα, ώστε να ξεπικρίσουν.

Κατόπιν, τις ξεπλένουμε και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, για περίπου 5 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν λίγο.

Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα, στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε τα στήθη του κοτόπουλου, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα ψιλοκόβουμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Ελαιόλαδο Άλτις Απαλό και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έως ότου χρυσίσουν. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, τον κιμά και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε την τομάτα, τον ζωμό λαχανικών, τον αρακά, πιπέρι και τα βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα από τα υγρά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε βραστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό και στρώνουμε τις μισές φέτες της μελιτζάνας, φροντίζοντας να καλυφθούν και τα πλαϊνά τοιχώματα του ταψιού.

Στρώνουμε τα ζυμαρικά ομοιόμορφα και απλώνουμε από πάνω τη γέμιση με το κοτόπουλο και τον κιμά. Καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες της μελιτζάνας και αλείφουμε την επιφάνειά τους με Ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά ανάμεικτο, μισό μοσχαρίσιο και μισό χοιρινό.

Το κατάλληλο κρασί: Νεμέα παλαιωμένη.