Μελισσώνες από μήλο pink lady

10.04.2008
Απόλαυση για τον ουρανίσκο!

Τι έχουμε:

Για τη βάση πάστα φλώρα:

  • 2 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 5 κουταλιές ζάχαρη, άχνη
  • 1 αβγό
  • αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας

Για τους μελισσώνες Pink Lady:

  • 6 μήλα Pink Lady
  • 5 κουταλιές ζάχαρη
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 2 λαδόκολλες

Για το γαρνίρισμα:

  • ξύσμα λεμονιού

Τι κάνουμε:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση, ρίχνουμε τη μαργαρίνη, το αβγό, χτυπημένο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν σφιχτή ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 1/2 εκατοστού.

Με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβουμε κομμάτια από το φύλλο και τα βάζουμε σε ένα ταψί, στρωμμένο με τη λαδόκολλα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί και αφήνουμε τα κομμάτια να κρυώσουν.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τους μελισσώνες Pink Lady.

Πλένουμε τα μήλα, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα ξεφλουδίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε τη μαργαρίνη, ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας για περίπου 3 λεπτά, έως ότου καραμελώσουν ελαφρά. Τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα βάζουμε πάνω στις βάσεις της πάστας φλώρα.

Σερβίρουμε τους μελισσώνες μήλου, γαρνίροντας με ξύσμα λεμονιού και συνοδεύοντας με σορμπέ λουίζας.

Συμβουλή

Μπορούμε να συνοδέψουμε τους μελισσώνες με μπάλες παγωτού.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Αφρώδης οίνος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ