Χταπόδι καυτερό

10.04.2008
Γι αυτούς που αγαπούν τα πικάντικα θαλασσινά!

Τι έχουμε:

  • 1 χταπόδι (800 γραμ. περίπου)
  • 1/2 βαζάκι Original Chunky Salsa Hot Old El Paso
  • 1 συσκευασία Flour Tortillas Old El Paso
  • 3 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά τσίλι
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • φύλλα βαλεριάνας
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το γαρνίρισμα: 1 πιπεριά, κόκκινη, ψιλοκομμένη

Τι κάνουμε:

Με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε το στόμα και την κουκούλα του χταποδιού, το ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και το κόβουμε σε κομματάκια.

Κατόπιν, βάζουμε τα κομματάκια του χταποδιού σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και τα βράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά.

Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, έως ότου χρυσίσουν.

Προσθέτουμε τα καρότα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα κομματάκια του χταποδιού και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το τσίλι, αλάτι πιπέρι, την Original Chunky Salsa Hot Old El Paso και ανακατεύουμε.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι και δέσει η σάλτσα.

Κατόπιν, βάζουμε σε κάθε πιάτο μια Flour Tortilla Old El Paso, φύλλα βαλεριάνας και από πάνω 2 κουταλιές από το χταπόδι και τη σάλτσα του.

Γαρνίρουμε με την πιπεριά και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Εάν δε θέλουμε να είναι πολύ καυτερό το χταπόδι, δεν προσθέτουμε τσίλι.

Το κατάλληλο κρασί: Κόκκινο Νάουσας.