ZUPPA DI ABBACCHIO

10.11.2010
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια γάστρα, αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 1½ κιλό αρνί (χεράκι) κομμένο σε μερίδες
  • 750 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 150 γρ. τυρί πεκορίνο σε κύβους
  • 100 γρ. σαλάμι ιταλικό καυτερό σε κύβους
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • 3 καρότα καθαρισμένα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 ρίζα αντίδι καθαρισμένο
  • 1 φύλλο σφολιάτα αποψυγμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μια γάστρα, αλατοπιπερώνουμε καλά και προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό. Σκεπάζουμε με τη σφολιάτα και την πιέζουμε με τα δάχτυλα να σφραγίσει γύρω από το στόμιο της γάστρας. Σκεπάζουμε τη γάστρα με αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια ακουμπάμε το καπάκι. Τοποθετούμε τη γάστρα στον φούρνο και ψήνουμε τη «σούπα» για 2½ ώρες.