Κοτόπουλο πιλάφι παστίτσιο

03.08.2011

Υλικά

  • 1 μεγάλο κοτόπουλο
  • 3 κούπες ρύζι καρολίνα
  • 2 κούπες τριμμένο κεφαλοτύρι ή γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την μπεσαμέλ:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 4 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 4 αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζετε το κοτόπουλο με αλάτι σε πολύ νερό. Το ξεκοκαλίζετε και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.

2. Μετράτε 8 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο, προσθέτετε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο και βράζετε μέσα σ’ αυτό το ρύζι. Όταν βράσει και απορροφήσει όλο το ζωμό, ανακατεύετε καλά με το τυρί.

3. Απλώνετε το μισό ρύζι σε ταψί, από πάνω απλώνετε το κοτόπουλο, ρίχνετε λίγο πιπέρι και από πάνω απλώνετε το υπόλοιπο ρύζι.

Για την μπεσαμέλ:

1. Για ευκολία και συντομία βάζετε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί σε κατσαρολάκι και ανακατεύετε συνέχεια πάνω στη φωτιά, μέχρι να δέσει.

2. Απλώνετε τη σάλτσα πάνω από το ρύζι και ψήνετε στους 200ο C, μέχρι να ροδίσει.