Μπανάνες καραμελέ μεπαγωτό και sauce σοκολάτας

12.10.2010
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10-12 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 παιδιά
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 6 μπανάνες
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 6 μπάλες παγωτό της αρεσκείας μας
  • λίγη κανέλα τριμμένη

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ

Eκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια φαρδιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τις μπανάνες, τις οποίες έχουμε καθαρίσει και κόψει στη μέση κατά μήκος. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ζάχαρη και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας νερό και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κανέλα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και διατηρούμε τις μπανάνες ζεστές στην άκρη της κουζίνας. Ετοιμάζουμε τη sauce σοκολάτας: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα εβαπορέ σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενές. Σερβίρουμε τις μπανάνες με τις μπάλες παγωτό και περιχύνουμε με τη sauce σοκολάτας.