Μανιταρόσουπα

26.03.2010

Υλικά

  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 700 γραμμ. άσπρα μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού άσπρο ξηρό κρασί
  • 4 φλιτζ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλου (σπιτικό ή βιολογικό)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (όχι μαγειρική)
  • Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε τα μανιτάρια σκουπίζοντάς τα απλώς με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας.

2. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.

3. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να πιουν όλα τα υγρά τους και να αρχίσουν να αποκτούν καφέ χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για ακόμη 1-2 λεπτά. Προσθέτετε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε για άλλα 2 λεπτά. 4. Κάνετε πολτό τη σούπα στο μπλέντερ και την ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα.

5. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε για 2 λεπτά.

6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί.