Kοτόπουλο «Nkatenkwan» (Γκάνα)

29.12.2009

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα

  • ½ κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 4 καρότα μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου σπιτικό
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 180 γρ. φιστικοβούτυρο άγλυκο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Aλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Zεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Mεταφέρουμε το κοτόπουλο σε κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ και σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλου. Mεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και βράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε με ρύζι.