Kοτόπουλο με ρύζι jollof (Nιγηρία)

29.12.2009

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα

  • ½ κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές καυτερές ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια
  • 4 ντομάτες μεγάλες τριμμένες
  • 3 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 100 γρ. καρότα
  • 100 γρ. φασολάκια φρέσκα
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες
  • ½ κιλό ρύζι καρολίνα
  • 2 κουτ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο (για γαρνίρισμα)
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Bράζουμε 3 φλιτζάνια νερό. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε καλά το κοτόπουλο. Στη συνέχεια, το ρίχνουμε στο νερό και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Στο λάδι όπου τηγανίσαμε το κοτόπουλο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το κόλιαντρο.