Πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και ρόδι

22.10.2009

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
  • 1 μαρούλι
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 2 αβοκάντο ώριμα, σε κομμάτια, περασμένα με χυμό λεμονιού
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα
  • ½ ρόδι καθαρισμένο

ΓIA TO DRESSING

  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού ξίδι
  • ½ κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουτ. σούπας χυμό ροδιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε κομμένα σε μια σαλατιέρα. Aνακατεύουμε τα υλικά του dressing και αφού τα αφήσουμε για 30 λεπτά περίπου να ενωθούν οι γεύσεις τους, αφαιρούμε το σκόρδο και περιχύνουμε τις πρασινάδες της σαλάτας.