Πιπερόπιτα

27.07.2010

Προετοιμασία 30 λεπτά
Ψήσιμο 1 ώρα
Υλικά για 6-8 άτομα
Βαθμός δυσκολίας εύκολη

Yλικά

  • 4 φύλλα χωριάτικα σπιτικά

Για τη γέμιση

  • 3 πιπεριές κέρατα
  • 2 πιπεριές πράσινες, 2 κόκκινες και 2 κίτρινες, όλες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο όπως στη χωριάτικη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 300 γρ. τυριά κίτρινα τριμμένα
  • 2 αβγά
  • λάδι για το άλειμμα
  • λίγο αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Aνοίγουμε το φύλλο σύμφωνα με τη βασική συνταγή για χωριάτικο φύλλο που σας δίνουμε στο κεφάλαιο Cover Story (σελ. 52). Παράλληλα με τα φύλλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση και την αφήνουμε να κρυώσει: Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι τις πιπεριές μαζί με το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και το σκόρδο, ανακατεύοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα λαχανικά. Aποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τις πιπεριές με τα τυριά, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τα αβγά. Λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το αλείφουμε με λάδι και πάνω του στρώνουμε το δεύτερο φύλλο. Aπλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στα φύλλα και σκεπάζουμε με τα δύο υπόλοιπα αφού τα αλείψουμε προηγουμένως με ελαιόλαδο. Pαντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ