Ταρτάκια με πάστα αμυγδάλου

05.01.2009
Ιδιαίτερη και διαφορετική!

Τι έχουμε:

  • 1 δόση ζύμη για τάρτες
  • 1/2 κιλό αμυγδαλόψιχα
  • 1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 φλιτζ. νερό
  • 1/2 ποτηράκι αμαρέτο
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ για τα φορμάκια
  • φορμάκια μικρού μεγέθους

Για το γαρνίρισμα:

  • 200 γραμ. σοκολάτα λευκή
  • 1 κουταλιά ΒΙΤΑΜ
  • φλούδες πορτοκαλιού, κομμένες ζιλιέν

Τι κάνουμε:

Αλείφουμε τα φορμάκια με ΒΙΤΑΜ. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτά φύλλα, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια και βάζουμε ένα κομμάτι σε κάθε φορμάκι φροντίζοντας να καλυφθεί το κάτω μέρος και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Στη συνέχεια, τρυπάμε 3-4 φορές το κάτω μέρος κάθε τάρτας με ένα πιρούνι.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό βράζουμε τα αμύγδαλα για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε, τα ξεφλουδίζουμε, τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε για 1 λεπτό με τη ζάχαρη για να πολτοποιηθούν.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αμαρέτο, το νερό και τα ζυμώνουμε καλά, έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οc.

Στη συνέχεια, γεμίζουμε τα ταρτάκια με μια κουταλιά από τη γέμιση. Αφού τα γεμίσουμε όλα, τα βάζουμε σε ένα ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Αφού ψηθούν τα ταρτάκια, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, τα ξεφορμάρουμε και ετοιμάζουμε το γαρνίρισμα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, προσθέτουμε το ΒΙΤΑΜ και ανακατεύουμε έως ότου να ενωθούν μεταξύ τους.

Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα της σοκολάτας και περιχύνουμε τις τάρτες με λεπτές γραμμές.

Γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε καρύδα τριμμένη.

Το κατάλληλο συνοδευτικό καφές φίλτρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ