Κεφτεδάκια ψητά

23.04.2009
Μία πιο ελαφριά γεύση

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 φλιτζ. ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο
  • 1/2 φλιτζ. κασέρι
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κασέρι τριμμένο, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε, έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Κατόπιν πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα.

Ζεματίζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό. Κατόπιν τις βγάζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο και τα ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με το μείγμα ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά.

Συμβουλή
Μπορούμε να σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με ρύζι βραστό ή ψητές πατάτες.

το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.