Κοτομπιφτεκάκια με κάππαρη

13.11.2008
Η πρωτοτυπία στο πιάτο μας!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό κιμά κοτόπουλου
  • 2-3 κουταλιές κάππαρη
  • 2 φλιτζ. ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο
  • 100 γραμ. παρμεζάνα
  • 2 κρόκους αβγών
  • 2 κλωναράκια μαϊντανού
  • 2 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 1/2 φλιτζ. κάππαρη

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε και τρίβουμε σε ένα μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την παρμεζάνα, την κάππαρη. Προσθέτουμε τον κιμά κοτόπουλου, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Στη συνέχεια πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μπιφτεκάκια και τα βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, αλειμμένο με το λάδι. Ψήνουμε τα μπιφτεκάκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Στη συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάμε με το αναδευτήρι τους κρόκους. Προσθέτουμε το ΔΕΛΤΑ Αυθεντικό Στραγγάτο λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου αναμειχθούν και περιχύνουμε με το μείγμα τα μπιφτεκάκια.

Τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά, έως ότου πάρουν χρώμα και τα σερβίρουμε γαρνίροντας με κάππαρη.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε μπέικον ψιλοκομμένο στο μείγμα του κιμά.

το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.