Σοκολατένια κρέμα αβοκάντο

18.06.2009
Δίνει λάμψη!

Υλικά για 2 μερίδες:

  • 1 αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά ταχίνι ολικής αλέσεως 1 κουταλιά κακάο
  • 1 μπανάνα 2 κουταλάκια καρυδόψιχα.

Εκτέλεση: Ρίχνετε σε μπλέντερ το αβοκάντο, το μέλι, το ταχίνι και το κακάο. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν κρέμα λεία και σφιχτή. Κόβετε την μπανάνα σε λεπτές ροδέλες. Μοιράζετε σε δύο γυάλινα μπολάκια από μια στρώση μπανάνας και μια στρώση κρέμας και συνεχίζετε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Βάζετε τα μπολάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σταθεί η κρέμα. Περιχύνετε με την καρυδόψιχα και σερβίρετε.

Διατροφική αξία: Πλούσια σε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αλλά πολύ χαμηλή σε κορεσμένα λίπη και χωρίς καθόλου χοληστερόλη. Μια μερίδα καλύπτει το 45% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης αντιοξειδωτικών.

Δράση συστατικών: Ισχυρά αντιοξειδωτικά, αποτρέπουν την υπεροξείδωση, αυξάνουν την προστασία από ελεύθερες ρίζες, ατμοσφαιρικούς ρύπους και γλυκοζυλίωση, ενισχύουν τις μεμβράνες των κυττάρων της επιδερμίδας, αμβλύνουν τις ρυτίδες, βελτιώνουν την ελαστικότητα και την υφή του δέρματος.

Γνωρίζετε ότι: Το αρρύθμιστο σάκχαρο αίματος, η υπερκατανάλωση γλυκών και η συχνή κατανάλωση υπερθερμασμένων ελαίων και ζωικών λιπών επιταχύνουν τη σκλήρυνση του κολλαγόνου, με αποτέλεσμα το δέρμα να γερνάει πιο γρήγορα;

Ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 361 θερμίδες
  • Πρωτεϊνες: 6,2 g
  • Υδατάνθρακες: 39,3 g
  • Λιπαρά: 19,9 g
  • Φυτικές ίνες: 7,6 g
  • ORAC: 1.381 Τrolox/μmole
  • ΤΕ (45%).