Φρουτοσαλάτα με σάλτσα γιαουρτιού

11.06.2009
Super ενυδατική!

Υλικά για 2 μερίδες:

1 μήλο, καθαρισμένο 1 αχλάδι, καθαρισμένο

1 μπανάνα ώριμη, ξεφλουδισμένη 2 φέτες ανανά φρέσκο ή από κονσέρβα (καλά στραγγισμένος)

1 φλιτζάνι ρώγες σταφυλιού χωρίς κουκούτσια, καλά πλυμένες 4 κουταλάκια χυμό λεμονιού 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 1 κουταλάκι μέλι

1/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού 1 κουταλιά καρυδόψιχα, χονδροκοπανισμένη.

Εκτέλεση: Κόβετε το μήλο και το αχλάδι σε κύβους, την μπανάνα σε φετάκια και τον ανανά σε μικρά κομμάτια. Βάζετε όλα τα φρούτα σε σαλατιέρα και τα περιχύνετε με 2 κουταλάκια από το χυμό λεμονιού. Αναμιγνύετε σε μπλέντερ το γιαούρτι μαζί με το μέλι. Συνεχίζετε την ανάμιξη και προσθέτετε διαδοχικά το χυμό πορτοκαλιού, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και την καρυδόψιχα. Απλώνετε τα φρούτα στη σαλατιέρα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα γιαουρτιού και σερβίρετε.

Διατροφική αξία: Πλούσια σε νερό, ένζυμα, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Μια μερίδα παρέχει περίπου το 50% των αντιοξειδωτικών που χρειαζόμαστε καθημερινά.

Δράση συστατικών: Ενυδατώνουν, προστατεύουν και διατηρούν ελαστικό το δέρμα, συμβάλλουν στη δημιουργία κολλαγόνου, ρυθμίζουν την οξύτητα, καταπραϋνουν τις φλεγμονές, επιταχύνουν τη διαδικασία αποβολής τοξινών, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων.

Γνωρίζετε ότι: Τα φιλικά μικρόβια («προβιοτικά») διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του δέρματος; Παραδοσιακό γιαούρτι, ξινόγαλο, κεφίρ, τραχανάς, κομπούχα και εμπλουτισμένα με προβιοτικά στελέχη προϊόντα είναι οι καλύτερες πηγές τους.

Ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 373 θερμίδες
  • Πρωτεϊνες: 6,9 g
  • Υδατάνθρακες: 68,2 g
  • Λιπαρά: 8,1 g
  • Φυτικές ίνες: 10,9 g
  • ORAC: 1.488 Τrolox/μmole
  • ΤΕ (49%).