Μεθυσμένα σύκα με γιαούρτι

01.10.2008
Γευστική αποπλάνηση

Υλικά για 4 μερίδες

1 μπουκάλι (750 ml) λευκό ξηρό κρασί 100 γραμμ. μέλι Φλούδα από 1 λεμόνι, καλά πλυμένη και κομμένη σε λεπτά σπιράλ 500 γραμμ. φρέσκα σύκα, ξεφλουδισμένα 20 γραμμ. χυμός λεμονιού 5 γραμμ. λευκό πιπέρι σε κόκκους 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι, σπασμένο σε μικρότερα κομμάτια 400 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά.

ΟΔΗΓΙΕΣ: Ρίχνετε σε μια βαθιά κατσαρόλα το κρασί, το μέλι και τη φλούδα λεμονιού και βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν το σιρόπι αρχίσει να βράζει, προσθέτετε τα σύκα, το χυμό λεμονιού και τους κόκκους πιπεριού. Τα αφήνετε να βράσουν για 15-20 λεπτά, μέχρι να μείνει λίγο σιρόπι. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το θυμάρι. Σερβίρετε μαζί με το γιαούρτι.

Ανά μερίδα

Ενέργεια: 335 θερμίδες Πρωτεϊνες: 5,0 g Υδατάνθρακες: 72,4 g Λιπαρά: 2,4 g

Αλκοόλ: ίχνη Φυτικές ίνες: 12,5 g.

Ξέρετε ότι: το σύκο συμβολίζει τη γονιμότητα, την ευημερία, την ενότητα και τη γνώση;