Θαλασσινά με κρασάτη σάλτσα

21.05.2009
Με αύρα καλοκαιριού!

Τι έχουμε:

  • 1/2 κιλό μύδια
  • 1/2 κιλό χτένια, ψίχα
  • 250 γραμ. PUMMARO Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 1 τομάτα
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό

Τι κάνουμε:

Σε μία χαμηλή κατσαρόλα σκεπασμένη, αχνίζουμε τα μύδια με το νερό για περίπου 5 λεπτά, έως ότου ανοίξουν (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε).

Βγάζουμε τα μύδια από την κατσαρόλα σε ένα μπολ, σουρώνουμε το ζωμό τους με ένα τουλπάνι μέσα σε ένα άλλο μπολ και το κρατάμε.

Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ και σοτάρουμε τα μύδια και τα χτένια για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το PUMMARO Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη.

Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την τομάτα ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό που βράσαμε τα μύδια.

Βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά, ώστε να «δέσει» η σάλτσα ελαφρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με φύλλα μαϊντανού και μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Συμβουλή
Μπορούμε να πασπαλίσουμε με άνηθο ή βασιλικό ψιλοκομμένο.

Το κατάλληλο κρασί Ασύρτικο.