Πίτσα μαργαρίτα σε 4 βήματα

23.04.2023
Πίτσα μαργαρίτα σε 4 βήματα
Μετά το Πάσχα όλοι νιώθουμε κορεσμό και θέλουμε να περιορίσουμε το κρέας και αν είναι δυνατόν να φτιάξουμε φαγητά που να μην περιέχουν ίχνος κρέατος. Τι θα έλεγες λοιπόν να ρίξεις στον φούρνο μια πίτσα μαργαρίτα που τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι;

Εδώ σου έχουμε την πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πεταχτείς μέχρι το σούπερ μάρκετ να ψωνίσεις τα υλικά. Tα υπόλοιπα, όπως θα δεις, είναι παιχνιδάκι για εσένα.

Πώς να φτιάξεις την καλύτερη σπιτική πίτσα — σύμφωνα με τους επαγγελματίες

Συστατικά

Για τη βάση

300 γρ αλεύρι για ψωμί

1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαία ξηρή μαγιά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ντομάτας

100 ml πασσάτα

1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Για την επικάλυψη

125 γρ μοτσαρέλα σε μπάλα, κομμένη σε φέτες

χούφτα τριμμένη ή ξυρισμένη παρμεζάνα (ή εναλλακτικό του τυριού για χορτοφάγους)

χούφτα ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Για το τελείωμα

Μία χούφτα φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)

Focaccia μελιτζάνας με ρικότα και ελιές, μια τέλεια χορτοφαγική πρόταση

Εκτέλεση

ΒΗΜΑ 1

Φτιάξε τη βάση: Βάλε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια ανακάτεψε τη μαγιά και το αλάτι. Κάνε μια λακκούβα, ρίξε μέσα 200 ml χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχεις μια απαλή, αρκετά υγρή ζύμη. Μετάφερε τη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε για 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σκέπασε με μια πετσέτα και άφησέ τη στην άκρη. Μπορείς να αφήσεις τη ζύμη να φουσκώσει αν θέλεις, αλλά δεν είναι απαραίτητο για μια λεπτή κρούστα.

ΒΗΜΑ 2

Φτιάξε τη σάλτσα: Ανακάτεψε την πασάτα, τον βασιλικό και το λιωμένο σκόρδο μαζί και μετά αλατοπιπέρωσε. Άφησε τη να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου ενώ συνεχίζεις με το σχηματισμό της βάσης.

ΒΗΜΑ 3

Άνοιξε τη ζύμη: αν έχεις αφήσει τη ζύμη να φουσκώσει, ζύμωσέ τη γρήγορα και μετά χώρισέ τη σε δύο μπάλες. Σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε μεγάλους κύκλους, πλάτους περίπου 25 εκ., χρησιμοποιώντας έναν πλάστη. Η ζύμη πρέπει να είναι πολύ λεπτή καθώς θα φουσκώσει στον φούρνο. Βάλε τη σε δύο αλευρωμένα ταψιά.

ΒΗΜΑ 4

Ψήσε τις πίτσες: ζέστανε το φούρνο στους 240C/220C στον αέρα. Βάλε άλλο ένα ταψί στο φούρνο στο επάνω ράφι. Άλειψε τη σάλτσα πάνω από τις βάσεις με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Πασπάλισε από πάνω με το τυρί και τις ντομάτες, ρίξε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε. Βάλε τη πίτσα στο προθερμασμένο ταψί. Ψήσε για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σέρβιρε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και φύλλα βασιλικού – αν θες. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη πίτσα.

Τελευταία τροποποίηση στις 21.04.2023 - 16:18